Katalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

09.09.2021 01:09

Z natančnostjo in učinkovitostjo do okroglega roba

KULLEN-KOTI predstavlja rešitve s krtačami za avtomatizirano odstranjevanje napak

Organizatorji sejmov DeburringExpo (Karlsruhe), BlechExpo (Stuttgart) in MSV (Brno/Češka) načrtujejo, da bodo oktobra in novembra potekali ob spremljavi celovitih higienskih in varnostnih konceptov. Proizvajalec ščetk KULLEN-KOTI je potrdil svojo udeležbo na vseh treh sejmih in se bo na razstavi osredotočil na svoje orodne ščetke za popolnoma avtomatizirano razstrupljanje kovinskih komponent in polizdelkov. Tehnološki vrhunec predstavljajo brusne krtače podjetja, ki imajo osrednjo vlogo pri procesno integriranem zaokroževanju laserskih polizdelkov ali štancanih delov.

Visoko zmogljive brusne krtače za procesno integrirano odstranjevanje izbrušenosti in zaokroževanje je danes mogoče najti v številnih orodjarnah sodobnih obdelovalnih centrov. Pri tem imajo vodilno vlogo diskaste in notranje ščetke iz ponudbe podjetja KULLEN-KOTI. Zasnovati jih je mogoče po meri specifičnih strank in aplikacij, kot abrazivna orodja pa so pogosto nameščene neposredno ob rezkalni glavi in hitrih vrtalnikih v zalogovnikih za hitro menjavo v proizvodnih in robotskih celicah. Na prihajajočih sejmih DeburringExpo (12.-14.10.21) in Blechexpo (26.-29.10.21) ter MSV (8.-12.11.21) bodo te tehnične ščetke predstavljale tematsko središče načrtovanih sejemskih nastopov podjetja KULLEN-KOTI. Predvsem za strokovnjake s področja konstruiranja obdelovalnih strojev, avtomatizacije proizvodnje in robotsko podprte obdelave kovin je izredno koristno, da se o teh orodnih ščetkah pozanimajo.

Oscilacijski tek robov

Poleg široko uporabljenih valjčnih ščetk podjetja KULLEN-KOTI postajajo pri izvajanju procesno integriranih in popolnoma avtomatiziranih rešitev odstranjevanja nečistoč vse pomembnejše tudi ščetke iz litega diska in stružene notranje ščetke podjetja. Pri zelo prilagodljivi vsestranski obdelavi velikih ulitih in kovanih delov se na primer diskaste ščetke uporabljajo kot orodje za odstranjevanje nečistoč pri industrijskih robotih. Če je po drugi strani potrebno specifično zaokroževanje robov montažnih delov, izrezanih z laserjem, luknjanjem in plamenskim rezanjem, se kot optimalna rešitev izkažejo planetarne glave popolnoma avtomatiziranih proizvodnih linij, opremljene z več nihajnimi in vrtljivimi diskastimi ščetkami. Pri tem je treba posebej omeniti, da so za KULLEN-KOTI-jeve diskaste ščetke značilni zelo gosti odrezki, vgrajeni globoko v telesa ščetk, ki se odlikujejo z izjemno dimenzijsko stabilnostjo. To ne omogoča le visoke stopnje odstranjevanja materiala, temveč tudi zelo natančno, homogeno in definirano zaključno obdelavo robov.

Stružene natančnost za notranjost

Medtem ko se lite diskaste ščetke KULLEN-KOTI uporabljajo predvsem za zunanjo obdelavo, se stružene notranje ščetke podjetja izkazujejo pri odstranjevanju nečistoč in zaključni obdelavi izvrtin, notranjih navojev in votlih teles. Poleg tega so med glavnimi področji uporabe teh abrazivnih ščetk tudi zaokroževanje robov na vdolbinah O-obročev, prečnih izvrtin in drugih križiščih ter čiščenje notranjih navojev. Notranje ščetke, ki so na voljo s cilindričnim, stožčastim ali stopničastim prerezom, so marsikje standardno orodje za opremljanje večosnih robotov v visoko avtomatiziranih proizvodnih linijah v avtomobilski industriji.

Idealna rešitev ščetk za razstrupljanje

Načeloma so vse abrazivne ščetke podjetja KULLEN-KOTI zasnovane tako, da med procesno integriranim razstrupljanjem in zaokrožanjem zagotavljajo stalno raven kakovosti skozi dolg čas delovanja. Pomemben predpogoj za to je, da so tako tarčne kot notranje ščetke optimalno prilagojene določeni uporabi. Med drugim je treba upoštevati geometrijo in material sestavnih delov, ki jih je treba obdelati, ter ustrezno prilagoditi material polnila ter velikost in vrsto abrazivnih zrn. Kombinacija poliamidnih vlaken in vgrajenih abrazivnih zrn iz silicijevega karbida, aluminijevega oksida ali diamanta se je na primer že večkrat izkazala v tehnologiji odstranjevanja nečistoč. Poleg tega imajo na izbiro abrazivne krtače velik vpliv ciljni časi ciklov in posebni pogoji čelne ali obodne obdelave. Odvisno od uporabe lahko tudi žična krtača z udarno abrazijo pokaže boljši rezultat pri odstranjevanju ostrin kot brusna abrazivna krtača. Če izdelovalec stroja ali sistema v razvojni fazi vključi proizvajalca ščetk, lahko tehnične parametre zmogljivosti obdelovalnega centra ali proizvodne celice neposredno vključi v posebno zasnovo potrebnih orodnih ščetk.

Z uporabo ustreznih ščetk za odstranjevanje nečistoč se uporabniku odpirajo velike možnosti za optimizacijo procesov v okviru integrirane, popolnoma avtomatizirane obdelave kovin. Že samo dejstvo, da se sestavni del obdela neposredno v obdelovalnem centru ali robotski celici blizu končnega obrisa - tj. ni potreben nadaljnji postopek mehanske obdelave -, lahko pomeni ogromen skok v učinkovitosti. Ne smemo pozabiti tudi na prednost z vidika varnosti pri delu, saj je nevarnost poškodb pri rezanju, ki so značilne za ročno odstranjevanje ostružkov, s procesno integriranim odstranjevanjem ostružkov s krtačami popolnoma odpravljena.

Več novic

Ciljne rešitve za zelo fino brušenje in zaokroževanje robov


Gre za...

Tehnične ščetke so že vrsto let del osnovne opreme številnih lesnoobdelovalnih strojev in sistemov. Uporabljajo se v številnih različnih izvedbah in velikostih.

Naši transportni valji za peči so opremljeni s posebnimi žičnimi obrobami, ki so odporne na tempe...

Odstranjevanje s krtačo velja za eno od najbolj prilagodljivih in včasih tudi najbolj ekonomičnih...

KULLEN-KOTI bo na sejmu Aluminium 2022 predstavil transportne valje za peči Transportni valji za peči podjetja KULLEN-KOTI so opremljeni s posebnimi žičnimi obrobami, ki so temperaturno odporni do 1.200 °C. Uporabljajo se po vsem svetu v horizontalnih linijah obratov za toplotno obdelavo. Uporabljajo se po vsem svetu v horizontalnih linijah obratov za toplotno obdelavo, kjer omogočajo natančen in površinsko prijazen transport aluminijastih plošč in pločevin. Na letošnjem sejmu ALUMINIUM v Düsseldorfu bo podjetje KULLEN-KOTI predstavilo to izjemno vrsto krtač in podalo informacije o številnih možnostih za njihovo natančno prilagoditev. Podjetje najdete v hali 7A na stojnici D30.
KULLEN-KOTI dobavlja sisteme krtač za številne poklice v gradbeništvu