Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

Nazaj na seznam

Podkonstrukcije fasad (KU35 NVA/VA)Systea GmbH

Poizvedba o izdelku  

Profilni sistem za skrito pritrjevanje kovinskih kaset in aluminijastih kompozitnih plošč v navpični smeri.

Podkonstrukcijski sistem na osnovi KU35 NVA/VA je sestavljen iz navpičnih T ali top hat profilov, stenskih nosilcev in dodatne opreme. Glede na toplotno obremenitev - stenske konzole v obliki črke L so izdelane iz aluminija, nerjavnega jekla ali poliamida, ojačanega s steklenimi vlakni, stenske konzole v obliki črke U pa iz aluminija ali nerjavnega jekla.

Nosilni profil je oblikovan tako, da ima vodilo za prevzem drsnika z vijaki ali brez njih, ki se dokončno namesti šele po vgradnji kasete.

Natančen položaj vijaka/obeska se lahko določi še na gradbišču med montažo kasete. Pri tem jim ni treba naporno postavljati podpornih profilov.

Podporni profili so s stenskimi nosilci povezani z zakovicami ali vijaki. Pri tem drsne točke prevzamejo vodoravne (vetrne) obremenitve, fiksne točke pa vodoravne in navpične obremenitve (mrtva obremenitev). Montaža brez omejitev se doseže na drsnih točkah v navpičnih vzdolžnih luknjah. Za vsak nosilni profil je namenjena ena fiksna točka.

Stenske nosilce je mogoče po želji opremiti s pomočnikom za montažo, ki omogoča pritrditev in držanje nosilnih profilov, da se olajša delo z njimi.

Termostop elementi so na voljo kot toplotne pregrade za zmanjšanje toplotnih mostov.

Konzolni preklade do 480 mm.
Material EN AW-6063 T 66

Aluminijasti profili T
T 90/60 (profil št. 782-T)

Aluminijasti Top hat profil
22/60/50/60/22 (profil št. 782)

Drsniki in njihovo obešanje
Drsniki z vijaki (aluminij)
Drsniki brez vijakov (aluminij)
Obešanje QRail

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Podkonstrukcije fasad

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALWI-S)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje obložnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

Podkonstrukcijski sistem na osno...

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALKAPO)

Profilni sistem z zaprtim preklopom za vidno pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

ALKAPO z uporabo no...

Podkonstrukcije fasad (UKLA)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje keramičnih fasadnih plošč velikega in majhnega formata, npr. velikosti 40 x 40 cm ali 60 x 60 cm, z nosilci.

Podkonstrukcijski sistem...

Podkonstrukcije fasad (ALHO)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje lesenih oblog majhnega in velikega formata ter fasadnih oblog, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL, na navpične lesene...

Podkonstrukcije fasad (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonstrukcijski sistem brez toplotnih mostov za vidno in skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata.

Podkonstrukcijski sistem BETA Universal II brez toplotnih mo...