Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

Nazaj na seznam

Podkonstrukcije fasad (UBEKA)Systea GmbH

Poizvedba o izdelku  

Sistem profilov za skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, HPL, keramike, naravnega kamna ali stekla, s pomočjo nosilnih profilov na hrbtni strani plošče.

Podkonstrukcijski sistem na osnovi sistema UBEKA je sestavljen iz vertikalnih aluminijastih T-nosilnih profilov, stenskih nosilcev, dodatne opreme, horizontalnih profilov z ušesi, ki so razporejeni z enakimi razmiki kot oblogna mreža, in vertikalnih nosilnih profilov za plošče. Stenski nosilci so glede na toplotno obremenitev in zahteve izdelani iz aluminija, nerjavnega jekla ali poliamida, ojačanega s steklenimi vlakni.

UBEKA omogoča zamenjavo, nadomestitev ali naknadno vstavitev posameznih elementov obloge, ne da bi bilo treba sosednji element premakniti s predhodno vgrajenega položaja.

ALKAPO se lahko uporablja kot osnovni sistem za stavbe, katerih zunanje stene niso ustrezne za uporabo kot sidrne podlage.

Aluminijasti T-nosilni profili so s stenskimi nosilci povezani z zakovicami, vijaki ali vijaki. Pri tem drsne točke prevzamejo vodoravne (vetrne) obremenitve, fiksne točke pa vodoravne in navpične obremenitve (lastne obremenitve). V navpične drsne odprtine se vgradi brez omejitev. Za vsak nosilni profil je dodeljena ena fiksna točka.

Za vsak pritrdilni element sta potrebna vsaj dva vertikalna nosilna profila plošče, ki sta povezana z ušesnimi profili.

Stenski nosilci so lahko po želji opremljeni s pomočnikom za montažo, ki omogoča pritrditev in držanje nosilnega profila, kar poenostavi delo z njim.

Termostop elementi so na voljo kot toplotne pregrade za zmanjšanje toplotnih mostov.

Izstopajoči deli do 480 mm.
Material EN AW-6063 T 66

Profil aluminijastega sistema
Profil z ušesi 99,5/35,1 mm dvostranski
Profil z ušesi 70/35,1 mm dvostranski
Profil z ušesi 46/23 mm enostranski
Osnovni profil 89,2/35,25 mm
Nosilni profil 61/34 mm

Sistemski dodatki
Priključki 25/8-100 tipa 1F, 2, 2R

Aluminijasti T-profili
T 40 / 55
T 65 / 50
T 80 / 50
T 110 / 45
T 110 / 70

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Podkonstrukcije fasad

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALWI-S)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje obložnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

Podkonstrukcijski sistem na osno...

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALKAPO)

Profilni sistem z zaprtim preklopom za vidno pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

ALKAPO z uporabo no...

Podkonstrukcije fasad (UKLA)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje keramičnih fasadnih plošč velikega in majhnega formata, npr. velikosti 40 x 40 cm ali 60 x 60 cm, z nosilci.

Podkonstrukcijski sistem...

Podkonstrukcije fasad (ALHO)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje lesenih oblog majhnega in velikega formata ter fasadnih oblog, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL, na navpične lesene...

Podkonstrukcije fasad (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonstrukcijski sistem brez toplotnih mostov za vidno in skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata.

Podkonstrukcijski sistem BETA Universal II brez toplotnih mo...