Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

Nazaj na seznam

Sistemi profilov (UBE)Systea GmbH

Poizvedba o izdelku  

Profilni sistem za skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata in naravnega kamna z nosilci na hrbtni strani plošče.

Podkonstrukcijski sistem na osnovi UBE je sestavljen iz vertikalnih aluminijastih nosilnih profilov v obliki črke T, stenskih nosilcev, dodatne opreme in horizontalnih podpornih vodil, ki so razporejeni z enako razdaljo kot oblogna mreža. Glede na toplotno obremenitev in zahteve - stenske konzole so izdelane iz aluminija, nerjavnega jekla ali poliamida, ojačanega s steklenimi vlakni.

ALKAPO se lahko uporablja kot osnovni sistem za stavbe, katerih zunanje stene niso primerne za uporabo kot sidrne podlage.

Nosilni profili so s stenskimi konzolami povezani z zakovicami, vijaki ali vijaki. Pri tem drsne točke prevzamejo vodoravne (vetrne) obremenitve, fiksne točke pa vodoravne in navpične obremenitve (mrtva obremenitev). Vgradnja brez omejitev se doseže pri drsnih točkah v navpičnih vzdolžnih luknjah. Za vsak nosilni profil je namenjena ena fiksna točka.

Za vsak obložni element sta potrebni vsaj dve vodoravni nosilni tirnici, ki ju je treba z vijaki, vijaki ali zakovicami pritrditi na nosilne profile.

Obložne elemente na mestih obesimo z nosilci, ki jih s posebnimi čepi ali podrezanimi zakovicami in sidri pritrdimo in pritrdimo na hrbtno stran obložnih elementov. Pri oblogah je mogoča nastavitev višine s pomočjo nastavitvenega vijaka.

Stenske nosilce lahko po želji opremimo s pomočnikom za montažo, ki omogoča pritrditev in držanje nosilnega profila, kar poenostavi delo z njimi.

Termostop elementi so na voljo kot toplotne pregrade za zmanjšanje toplotnih mostov.

Izbokline do 480 mm.
Material EN AW-6063 T 66

Aluminijasti profili T
T 40 / 55
T 40 / 70
T 65 / 50
T 80 / 50
T 110 / 70

Aluminijasti nosilci
Tip I,II,III za UBE DUO
Tip I,II,III za UBE Tergo
Tip I,II,III za UB NG
Tip I,II,III za UBE Naravni kamen

Nosilni profili iz aluminija
UBE DUO
UBE Tergo
UBE Tergo S
UBE NG
UBE Naravni kamen

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Podkonstrukcije fasad

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALWI-S)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje obložnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

Podkonstrukcijski sistem na osno...

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALKAPO)

Profilni sistem z zaprtim preklopom za vidno pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

ALKAPO z uporabo no...

Podkonstrukcije fasad (UKLA)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje keramičnih fasadnih plošč velikega in majhnega formata, npr. velikosti 40 x 40 cm ali 60 x 60 cm, z nosilci.

Podkonstrukcijski sistem...

Podkonstrukcije fasad (ALHO)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje lesenih oblog majhnega in velikega formata ter fasadnih oblog, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL, na navpične lesene...

Podkonstrukcije fasad (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonstrukcijski sistem brez toplotnih mostov za vidno in skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata.

Podkonstrukcijski sistem BETA Universal II brez toplotnih mo...