Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

30.05.2024 01:05

Skupina INNIO analizira kemično sestavo preostalih delcev umazanije z rešitvijo ZEISS

"Že majhen kovinski delec umazanije lahko povzroči precejšnjo škodo v naših visokozmogljivih motorjih," poudarja Christian Troger, vodja kakovosti v podjetju INNIO v Jenbachu. Če bi na primer v ležaju ojnice našli kovinski delec velikosti peščenega zrna, bi obstajala nevarnost, da se oljni film v ležaju pretrga. Brez zadostnega mazanja se poveča trenje med ročično gredjo in ležajem ojnice, kar lahko privede do resnih poškodb.

Skupina INNIO postavlja industrijske standarde glede zmogljivosti in zanesljivosti motorjev. Generatorski sklopi Jenbacher ter sistemi za soproizvodnjo toplote in električne energije ter hlajenje v razponu moči od 250 KW do 10,4 MW lahko delujejo z različnimi viri energije, kot so odlagališčni plin, odpadni plin, biometan ali vodik, kar strankam utira pot do prehoda na neto ničlo.
Vendar večja kot sta učinkovitost in gostota moči motorjev, večji so največji tlaki in obremenitve ležajev. Odgovor oblikovalcev so trši ležaji in manjše mazalne vrzeli. Vendar se s tem poveča tveganje, da tako imenovani ubijalski delci povzročijo prekinitev oljnega filma.

Več novic

Najvišja natančnost za kompleksna okolja

Da bi zagotovili varnost mil...

Elektrificirano zagotavljanje kakovosti
Od prahu do komponent, izdelanih z dodajanjem



Od prahu do aditivno izdelanih komponent Aditivna proizvodnja ponuja velik potencial...

31.07.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop in merilna naprava v enem

12.06.2024 01:05

ZEISS O-INSPECT duo
Mikroskop in merilna naprava v enem