Katalog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli in partnerji so v Severni Ameriki dokončali prvi obsežni mehanizirani program polnjenja električnih vozil v pristanišču

Družba SSA Terminals, LLC, je začela uporabljati 33 vlačilcev terminalov, ki so zasnovani za električna vozila brez emisij in imajo popolnoma avtomatizirane visokozmogljive priključke za hitro polnjenje (QCC).

Stäubli Electrical Connectors, vodilni svetovni proizvajalec rešitev za električne konektorje, je s podjetjem SSA Terminals, LLC, skupnim podjetjem družbe Matson Navigation Company, sklenil pogodbo o zagotavljanju avtomatiziranih priključkov za polnjenje 33 vlačilcev na terminalih v pristanišču Long Beach v Kaliforniji. Ta projekt je eden največjih programov avtomatiziranega polnjenja električnih vozil v aktivnih pristaniščih v Združenih državah Amerike. Družbi SSA Terminals in Stäubli trenutno izvajata tudi pet dodatnih enot s QCC v pristanišču Oakland.

Projekt z družbo SSA Terminals je del 50 milijonov dolarjev vredne subvencije, ki jo je pristanišče Long Beach prejelo od kalifornijskega odbora za zračne vire (CARB) v okviru programa Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF). Program ZANZEFF financira transformativne strategije za zmanjšanje emisij v tovornih objektih po vsej državi in je del programa California Climate Investments, ki na ravni države uporablja milijarde dolarjev iz naslova omejitev in trgovanja z emisijami za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, krepitev gospodarstva ter izboljšanje javnega zdravja in okolja - zlasti v prikrajšanih skupnostih.

Pri tem projektu je bilo 33 vlačilcev, ki so se uporabljali za prevoz ladijskih zabojnikov po območju terminala, opremljenih z električnim pogonskim sklopom. Družba SSA Terminals, upravljavec pristaniškega terminala, je izbrala avstralsko podjetje Tritium za namestitev visokozmogljivih polnilnic z enosmernim tokom moči 175 kW za napajanje vlačilcev in podjetje Stäubli za namestitev svoje rešitve za samodejno hitro polnjenje QCC.

Prednosti za Kalifornijo in njena pristanišča

Stäublijev sistem QCC uporablja zaprto zasnovo zatiča in vtičnice, ki je samočistilna in zaščitena pred dotikom na obeh straneh vtiča ter omogoča enostavno popravljanje napačnih nastavitev. V pristanišču Long Beach 33 sistemov QCC samodejno poveže nakladalno opremo Tritium s priključkom na vsakem vlačilcu terminala in tako ustvari varen in učinkovit nakladalni sistem. Tukaj je nekaj najpomembnejših značilnosti te tehnološke rešitve

  • Delovanje brez dotika: Vse vlačilce je mogoče polniti hkrati brez ročnega posredovanja. Vozniki preprosto zapeljejo do polnilne postaje, QCC pa se med odmori ali menjavo izmene premakne in priključi traktorje. To zagotavlja maksimalen čas polnjenja in izkoriščenost dela.
  • Okolju prijazna trdnost: Vsak sistem QCC ima moč več kot enega megavata in ima komponente s certifikatom UL, ki so odporne na onesnaževalce, ki običajno onesnažujejo pristaniško opremo, kot so slan zrak, visoka vlažnost ter rja in guma v zraku.
  • Majhna poraba/ni vzdrževanja: Sistem QCC je zasnovan za do 100 000 ciklov vklopa in ne zahteva skoraj nobenega vzdrževanja, pričakovana življenjska doba pa je 20 do 30 let.
  • Boljša kakovost zraka: Ta projekt pomaga pri izpolnjevanju strategij za zmanjšanje emisij iz skupnega akcijskega načrta za čist zrak pristanišča Long Beach in pristanišča Los Angeles, katerega cilj je do leta 2030 zagotoviti 100-odstotno brezemisijsko delovanje terminalov.
"Podjetje Stäubli je hvaležno podjetju SSA Marine za priložnost, da lahko poveže vozilo z infrastrukturo in predstavi inovativno tehnologijo brez emisij, ki izboljšuje učinkovitost delovanja, ne da bi onesnaževala zrak okoli nas."
David Rababy - direktor prodaje E-Mobility North America.

Ta projekt s podjetjem Stäubli je še en korak na poti družbe SSA Terminals k razogljičenju svojega poslovanja. Temelji na dolgi zgodovini inovativnosti podjetja pri preizkušanju in uvajanju novih tehnologij za zmanjševanje emisij na njegovih pomorskih terminalih.

o družbi SSA Terminals / SSA Marine

Družba SSA Terminals je hčerinsko podjetje družbe SSA Marine, enega vodilnih neodvisnih zasebnih upravljavcev pomorskih terminalov na svetu, ki posluje v več kot 250 terminalih in železniških obratih v Združenih državah Amerike, Kanadi, Mehiki, Srednji Ameriki, Južni Ameriki in Aziji. Od ustanovitve leta 1949 je družba SSA Marine rasla z mislijo na najboljše interese svojih strank.

O pristanišču Long Beach

Pristanišče Long Beach je eno najpomembnejših svetovnih morskih pristanišč, ki je vstopna točka za čezpacifiško trgovino ter vodilno na področju pretoka blaga in ravnanja z okoljem. V pristanišču se letno opravi več kot 200 milijard dolarjev trgovine in zagotavlja 2,6 milijona delovnih mest, povezanih s trgovino, po vsej državi, od tega 575.000 v južni Kaliforniji.

Več novic

Francoska tkalnica vlaga v Stäubli, da bi izpolnila zahteve ESG
Tržno vodilni portfelj priključkov MC4 Stäubli PV zdaj vključuje tudi priključno rešitev z enosmernim priključkom za baterijske sisteme za shranjevanje energije, imenovano MC4-Evo stor.