Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

05.12.2023 01:12

Umetnost natančnega in hitrega pritrjevanja 3D elementov

V času, za katerega je značilno pomanjkanje delovne sile in vse krajši roki za sprejemanje odločitev med razvojem projekta, so zdaj na voljo orodja, kot sta 3D načrtovanje in oblikovanje. Tesno usklajevanje in sodelovanje med proizvajalcem gradbenih elementov, arhitektom in izdelovalcem fasade pomeni, da je mogoče izvesti montažne elemente s krajšim časom montaže.

Za njihovo hitro in natančno montažo so potrebni posebej razviti sistemi podkonstrukcij, možnosti in tehnologije predmontaže ter premislek pri načrtovanju in montaži. Gradbeni elementi so težji in manj drobni, kar ustreza današnjim arhitekturnim zahtevam.

Gradbeni elementi velikega formata kot arhitekturna paša za oči
V SPURWERKU, impresivnem gradbenem projektu bremenskega investitorja in projektanta "Peper & Söhne", so zahteve sodobne arhitekture uresničene v praksi. Na mestu nekdanje tovorne postaje Neustadtsgüterbahnhof (Neustadt) na površini približno 90.000 kvadratnih metrov nastaja sodobna, vsestranska poslovna mešanica pisarn, obrti, razstavnih prostorov in restavracij.

Westphal Architekten BDA so odgovorni za urbani videz novega prostornega delovnega okolja. Novo nastalo četrt zaznamujejo večnadstropne stavbe, obložene s sivkasto prelivajočo se opeko, ki jih podpirajo antracitno obarvani, nadstropno visoki betonski podstavki.

Varna podpora za tridimenzionalne betonske stebre velikega formata pri gradnji elementov
Posebna konstrukcija preizkušenega profilnega sistema SYSTEA UBE NG povezuje plošče in armature, ki jih je podjetje RIEDER izdelalo iz betona s steklenimi vlakni. Da bi pospešili čas montaže navzgor stegujočih se, puščicam podobnih 3D elementov iz betona iz steklenih vlaken, so bili izbrani dvodimenzionalni elementi iz serije formparts. Elementi so bili predhodno izdelani tako, da so se natančno ujemali s sistemskimi vogalnimi nosilci, in po predmontaži poslani na gradbišče.

V tesnem sodelovanju s podjetjem Kohlmeyer Fassadenbau je bilo tako mogoče ne le večkrat skrajšati postopek montaže, temveč tudi odlično združiti visoko kakovost predmontaže z delom na gradbišču. Pri montaži elementov velikega formata na gradbišču je pomembna natančna ravninska zasnova in natančna montaža z žerjavom.

Za sistem profilov SYSTEA UBE je značilno skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata. Pri projektu stavbe v Bremnu so bili elementi obloge privijačeni na skrivaj z nosilci sistema Rieder. Da bi izpolnili zahteve glede toplotne izolacije, je bil sistem SYSTEA toplotno optimiziran. Pritrjevanje agraffe se lahko izvede na gradbišču ali v predpripravi za montažo. Za lažjo obdelavo so bili stenski nosilci opremljeni s pripomočkom za montažo, ki omogoča, da se nosilni profil pritrdi in drži na mestu.

SYSTEA je na voljo za individualne pogovore in vprašanja.

Več novic

Ko pomislite na Bauhaus v Berlinu, ga samodejno povežete z Gropijem. Z novo stavbo Bauhaus AG, ki...

S takojšnjim učinkom je sistem SYSTEA na voljo z vsebino BIM vseh sistemov podkonstrukcije...

Uspešna kombinacija starega in novega