Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

30.09.2022 15:09

Fasadni sistemi SYSTEA digitalno na voljo kot vsebina BIM

S takojšnjim učinkom je sistem SYSTEA na voljo z vsebino BIM vseh sistemov podkonstrukcije, ki jih je na voljo na portalu waya podjetja BIMsystems. Načrtovalci lahko sistemske rešitve postavijo in konfigurirajo neposredno v svojem sistemu CAD ter proizvajalcu posredujejo pomembne podatke za proizvodnjo. S tem korakom družba SYSTEA v sodelovanju z družbo BIMsystems širi svoj digitalni portfelj.

SYSTEA digitalizira fasadne konstrukcije v vsebino BIM za optimalno podporo procesu načrtovanja z BIM
Z BIM (Building Information Modelling) je mogoče gradbene projekte digitalizirati že od samega začetka, pomembne informacije o načrtovanju, izvedbi in infrastrukturi pa je mogoče zbirati in upravljati v tako imenovanem digitalnem dvojčku. Za izvajanje v praksi so kot vir informacij med drugim potrebni podatki, skladni z BIM. Za podporo projektantom pri digitalnem načrtovanju in nadaljnji digitalizaciji gradbeništva daje SYSTEA svoje sisteme za podkonstrukcije na voljo kot vsebino BIM.

Informacije o izdelkih družbe SYSTEA so od aprila na voljo kot vsebina BIM v sistemu waya. waya deluje kot vtičnik za sistema CAD ArchiCAD in Revit ter ustvarja povezavo med načrtovalci in proizvajalci. Poleg geometrijskih podatkov svojih gradbenih proizvodov je družba SYSTEA v vsebino BIM vključila tudi s tem povezano strokovno znanje. Posledica tega je edinstvena vsestranskost vsebine BIM na portalu waya. Poleg klasičnega umeščanja vsebine BIM v sistem CAD omogoča waya tudi konfiguracijo izdelkov, ki jo omogoča BIM. Vsebino BIM iz sistema SYSTEA je mogoče konfigurirati prek spleta in jo pred vključitvijo v načrtovanje CAD s pomočjo vtičnika prilagoditi posamezniku. Zaradi tega so zamudne ročne prilagoditve v sistemu CAD stvar preteklosti.

Poleg visoke stopnje prilagodljivosti vsebine BIM projektanti zaradi jasnega vmesnika waya učinkovito prihranijo čas pri iskanju, izbiri in umeščanju digitaliziranih sistemov podkonstrukcije. Jürgen Walter, produktni vodja pri družbi SYSTEA, pozdravlja takšen pristop: "V družbi SYSTEA si nenehno prizadevamo poenostaviti vsakodnevno delo naših poslovnih partnerjev. Z družbo BIMsystems imamo ob sebi partnerja, ki nas pri tem podpira. Naši podkonstrukcijski sistemi so individualni in visokokakovostni. To se mora odražati v digitalni aplikaciji. Zato se zanašamo na sistem BIM, saj ta prikaže tudi kompleksne sistemske zahteve in še vedno ostane uporaben za uporabnika."

"V svetu, ki postaja vedno bolj zapleten, želimo našim poslovnim partnerjem z vsem, kar počnemo, olajšati vsakdanje delo." To geslo je del poslanstva družbe SYSTEA. Tako na področju izdelave podkonstrukcij za fasade kot na področju digitalnega svetovanja. S sistemom waya lahko nepremičninski svetovalci družbe SYSTEA neposredno pregledajo ustrezno vsebino BIM za poizvedbe načrtovalcev, jo spremenijo in jo pravilno dajo na voljo načrtovalcem. Podjetje tako učinkovito spremlja načrtovalce v procesu brez nepotrebnih ponovitev.

Rezultat: arhitekti, gradbeniki in obrtniki ter stanovanjska podjetja imajo pri načrtovanju BIM koristi od povezovanja brez izgub, svetovanja neposredno v sistemu CAD, digitaliziranih podatkov o projektih in izdelkih ter informacij, ki ustrezajo naslovniku, v celotnem postopku načrtovanja.

SYSTEA zagotavlja ažurno in pravilno vsebino BIM - kadar koli
BIMsystems uporablja obstoječe digitalizirane podatke o materialih in izdelkih kot digitalizirano strokovno znanje za vsebino SYSTEA BIM. v vzdrževalnem okolju linya by BIMsystems se te informacije o izdelku razvijejo v vsebino BIM, ki jo s strokovnim znanjem v obliki pravil in logike ustvari, upravlja in posodablja proizvajalec sam. To pomeni, da je vsebina BIM na portalu waya vedno posodobljena in jo lahko proizvajalec uporabi. "Poenostavitev fasad" tako postane realnost za načrtovalce - za proizvajalce in načrtovalce.

Zato se strokovnjak za fasade zdaj zanaša na sistem waya podjetja BIMsystems. Ker sta visoka učinkovitost in funkcionalnost sistema BIM za sistem SYSTEA sama po sebi prepričljiva: kratki časi obdelave in malo truda pri ustvarjanju vsebine BIM prek vzdrževalnega okolja "linya".

waya je za načrtovalce brezplačna z vsemi osnovnimi funkcijami! Tem in drugim gradbenim deležnikom omogoča iskanje, preoblikovanje, konfiguriranje in umeščanje vsebine BIM iz sistema SYSTEA ter sodelovanje s partnerji v osrednjem podatkovnem modelu. Namestitev je preprosta: Po prenosu brezplačnega vtičnika in namestitvi se morajo uporabniki brezplačno registrirati le enkrat. Nato je naprava waya pripravljena za delovanje in jo lahko upravljate neposredno iz sistema CAD.

Več novic

V času, za katerega je značilno pomanjkanje delovne sile in vse krajši roki za sprejemanje odloči...

Ko pomislite na Bauhaus v Berlinu, ga samodejno povežete z Gropijem. Z novo stavbo Bauhaus AG, ki...

Uspešna kombinacija starega in novega