Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

30.10.2023 01:10

Inženirski novinec 2023

Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem

Na letošnjem sejmu Motek je podjetje norelem poleg številnih novih izdelkov ponovno predstavilo poseben vrhunec: podelitev nagrade "Inženirski novinec". Zmagovalci letošnjega natečaja so bili razglašeni na slavnostni podelitvi nagrad.



V sredo, 11. oktobra, ob 14. uri je končno napočil čas: potem ko so se številni gledalci pridružili odštevanju, je akademija norelem razglasila zmagovalce natečaja Inženirski novinec 2023. Izbrane ekipe so predstavile sebe in svoj projekt ter sprejele nagrade. Nato so se na stojnici zadržali številni obiskovalci - od izkušenih kupcev do mladih projektantov. Tako podelitev nagrad kot izdelki norelem so naleteli na živahno zanimanje, tudi med mednarodnimi gosti.



Inženirski novinec - natečaj

Projektni natečaj je letos potekal že desetič. Dijakom in študentom univerz, tehničnih šol ali visokih strokovnih šol ponuja priložnost, da njihov samostojni projekt ali zaključno delo s področja inženirstva in razvoja oceni vrhunska strokovna žirija in ga predstavi širši množici. Tudi letos so bili prijavljeni številni projekti s področij, kot so avtomatizacija, živilska in medicinska tehnologija, termoelektronika, promet in transport. Strokovnjaki so pri vseh idejah preverili njihovo inovativno in praktično vrednost, tržne priložnosti, pametno in stroškovno učinkovito uporabo standardnih in kupljenih delov ter zelo praktično rokovanje in delovanje. Nenazadnje imata pomembno vlogo tudi tehnološka izvedba in strokovna predstavitev, na primer v družbenih medijih.



Zmagovalne ekipe - powered by norelem

Tehniška šola Rudolfa Diesla v Nürnbergu je bila letos še posebej prepričljiva. Njihov projekt "LaWiKran", mobilna dvižna rešitev za čebelarstvo in kmetijstvo, je na tekmovanju osvojil 1. mesto. Ekipa je obvladala izziv dokončanja inovativnega žerjava v pol leta in pri tem ohranila njegovo kompaktno obliko. Žerjav LaWiKran se lahko uporablja za dvigovanje različnih bremen, težkih do 200 kg, kot so čebelji panji in gradbene vreče, na prikolico. Ekipa je skupaj uporabila več kot 20 različnih izdelkov podjetja norelem, kot so plinske tlačne vzmeti, ki olajšajo postavitev žerjava, kroglični zatiči z gobastimi ročaji in drsni ležaji na osnovnem okvirju.



Drugo mesto je pripadlo podjetju Höhere Technische Bundeslehr- und Versuchsanstalt (HTBLuVA) Wiener Neustadt za "enoto za odstranjevanje zabojev E2", ki se lahko uporablja v mesnopredelovalnem obratu. Pri tem je bilo še posebej pomembno, da se natančno upoštevajo predpisi živilske industrije in da se zagotovi zmogljivost sistema, tako da lahko obdela več kot 400 zabojev na uro. Tudi tu so se oprli na široko paleto izdelkov podjetja norelem in uporabili več standardnih delov, tudi v pnevmatiki.



Tretje mesto je pripadlo podjetju HTL Neufelden s "Simulatorjem brizganja KEBA", majhnim modelom stroja za brizganje, primernim za pisalno mizo, ki naj bi bil videti čim bolj "resničen" in še vedno prenosljiv. Za pogon so bile uporabljene standardne komponente podjetja norelem, zlasti zobati jermeni, jermenice zobatih jermenov in napenjalni kompleti.

norelem je bil vsem zmagovalnim ekipam že znan kot dobavitelj celotne palete standardnih in delovnih elementov. Še posebej pregleden spletni katalog, brezplačen prenos podrobnih modelov CAD in hitra razpoložljivost delov so po mnenju udeležencev olajšali projektno delo.

Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...