Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

29.09.2024 01:09

Novost pri norelemu: Pritrdilni sistemi za merilno tehniko

podjetje norelem širi svojo ponudbo na modularne pritrdilne sisteme za merilno tehniko. Ti zagotavljajo zanesljive in natančne merilne rezultate z optimizacijo postavitve preskusnih delov. Natančna merilna tehnologija je v avtomatizaciji ključnega pomena za zagotavljanje kakovosti izdelkov s stalnim spremljanjem merilnih in preskusnih podatkov. norelem se od konkurence razlikuje s prilagodljivo modularno rešitvijo.



Pritrdilni sistemi pomagajo varno in s ponovljivo natančnostjo pritrditi preskusne dele z najmanjšo možno pritrdilno silo. norelem se namerno razlikuje od tehnologije vpenjanja in se "le" nanaša na pritrdilne sisteme, saj so za postavitev tudi kompleksnih sistemov potrebne bistveno manjše sile. Standardizirani moduli omogočajo hitro zamenjavo za stalno spreminjajoče se merilne naloge, na primer pri označevanju, laserski in dozirni tehnologiji, rokovanju in v živilski industriji.



Za enkratno pritrditev in ponavljajoče se merilne naloge

podjetje norelem ima v svojem programu različne rešitve za običajne merilne tehnologije: pritrdišča za taktilno merjenje delov na koordinatnih merilnih strojih, za optične merilne postopke ter merjenje površin in kontur, na zahtevo pa tudi za druge postopke.

norelem ponuja velik izbor kombiniranih standardnih modulov, vključno z osnovnimi držali, dodatnimi moduli, manipulacijskimi enotami in vpenjalnimi elementi. Zaradi standardiziranega vmesnika jih je mogoče natančno pritrditi in kombinirati za oblikovanje novih nastavkov s ponavljajočo se natančnostjo - to je rešitev, ki varčuje z viri in je stroškovno učinkovita. Poleg tega je mogoče vse merilne točke doseči z enim samim postopkom vpenjanja.



Enostavna montaža, demontaža in ponovna uporaba

Naročite lahko tudi komplete vpenjalnih komponent, vsak za koordinatne merilne stroje, merjenje površin in kontur ter optične merilne metode. Kompleti so sestavljeni iz vnaprej določenega izbora izdelkov; vedno vključujejo osnovne, montažne in vpenjalne elemente. To omogoča enostavno postavitev in demontažo enostavnih in kompleksnih vpenjalnih in merilnih naprav ter hitro vpenjanje obdelovancev. Komponente, ki so odporne proti obrabi in ne potrebujejo vzdrževanja, je mogoče vedno prilagoditi novim preskusnim nalogam in jih zato ponovno uporabiti - brez ponovnega umerjanja. Nov sistem palet za hitro menjavo omogoča tudi nastavitev zunaj optične merilne naprave.

Več novic

norelem širi svojo ponudbo standardnih delov

norelemovi tečaji za aluminijaste profile

Tečaje najdemo povsod, kjer...

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem