Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

12.09.2024 01:09

Nepogrešljiv za izdelavo kalupov in orodij

norelem širi svojo ponudbo standardnih delov

Pri podjetju norelem lahko stranke zdaj najdejo veliko izbiro standardnih delov za izdelavo kalupov in orodij. Standardni deli so standardizirani elementi, ki se namestijo v luknje ali vdolbine v orodjih, kalupih ali strojnih delih, da se zagotovi gladko in natančno premikanje delov ter čim bolj zmanjša bočni premik.

Celotna ponudba podjetja norelem se je skupaj razširila z 18 družinami izdelkov in približno 2 300 izdelki. Med novimi izdelki so vodilni stebri in vodilni čepi ter vodilne puše, vodilne cevi in drsne plošče.



Dobro vodenje

podjetje norelem na eni strani ponuja vodilne stebre, valjaste palice iz kaljenega jekla, ki se lahko uporabljajo za natančno vertikalno poravnavo gibljivih delov in zagotavljajo stabilno vodenje. Iz kaljenega jekla so izdelani tudi vodilni čepi norelem, valjasti čepi, ki se natančno prilegajo luknjam v vodilnih stebrih.

Na voljo so tudi vodilne puše, vodilne cevi in drsne plošče iz brona z grafitnimi vložki ali kaljenega jekla. Posebna sestava materiala daje elementom visoko mehansko trdnost in jih naredi odporne na obremenitve in udarce. Grafitni vložek kot samomazalni element zmanjšuje trenje, zmanjšuje obrabo drsnih elementov in gibljivih delov ter tako podaljšuje življenjsko dobo orodja.



Številne prednosti standardnih delov

Uporaba standardnih delov norelem izboljša nadzor gibanja in stabilnost orodja ali kalupa. Zato so nepogrešljivi pri brizgalnih kalupih, orodjih za izsekovanje in drugih natančnih aplikacijah. Kot standardizirani sestavni deli, ki praktično ne potrebujejo vzdrževanja, zagotavljajo ponovljive proizvodne procese, stalno visoko kakovost in trajnost sestavnih delov. Hitro jih je mogoče sestaviti, razstaviti ali zamenjati, prihranijo zamudno predelavo in intenzivno vzdrževanje ter tako odpravijo pomembne stroškovne dejavnike.

podjetje norelem ponuja tudi kratke dobavne roke, saj so standardni deli na zalogi.

Več novic

podjetje norelem širi svojo ponudbo na modularne pritrdilne sisteme za merilno tehniko. Ti zagota...

norelemovi tečaji za aluminijaste profile

Tečaje najdemo povsod, kjer...

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem