Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.07.2023 05:07

Avtomatizacija v popolnosti - HERMLE na sejmu EMO 2023

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG se bo od 18.9.23 do 23.9.23 na 560 m2 v hali 12, stojnica C30, predstavila s tremi popolnoma opremljenimi rešitvami za avtomatizacijo in centrom za rezkanje/obračanje, ki je zvest svojemu sloganu - vse iz enega vira. Vsi stroji predstavljajo tehnološke prednosti izdelkov HERMLE z zanimivimi postopki strojne obdelave.


Podjetje HERMLE AG je s svojimi obdelovalnimi centri HIGH-PERFORMANCE-LINE in PERFORMANCE-LINE že vrsto let merilo v najrazličnejših panogah, ki zahtevajo natančne, kakovostne in dolgoročno natančne stroje. Pomanjkanje kvalificiranih delavcev in tudi gospodarski pritisk po uporabi avtomatiziranih sistemov se v zadnjih letih nenehno povečujeta. Podjetje HERMLE AG je na primer že zgodaj ustanovilo svojo hčerinsko družbo za avtomatizacijo, HERMLE Systemtechnik GmbH. Z več kot 50-odstotnim deležem avtomatizacije je bila to zelo napredna odločitev, ki se danes več kot obrestuje. Zato bo tudi na sejmu EMO poudarek na področju avtomatizacije in digitalizacije. Tu so prikazani trije različni pristopi, tako za široko paleto delov kot za zanesljivo in gospodarno proizvodnjo visokokakovostnih komponent.


HERMLE AG posveča celotno tematsko področje razvoju tehnologije. Tu bodo strokovnjaki odgovarjali na vprašanja uporabnikov o novih proizvodnih tehnologijah, ciklih rezkanja in struženja, digitalnih komponentah in posebni strojni opremi.

Robotski sistem RS 05-2, prilagojen za C 12 -
za obdelovance do 10 kg s hkratnim shranjevanjem visokih in posameznih delov v različnih skladiščnih modulih.

Robotski sistem RS 1, prilagojen za C 250 - lahko fleksibilno drži, vpenja in shranjuje obdelovance do 15 kg in palete do 60 kg. Največja prilagodljivost z zelo visoko zanesljivostjo procesa.

Sistem za fleksibilno rokovanje HS, prilagojen stroju C 32 -
za obdelovance do 450 kg (težka različica do 1.200 kg), transportira in shranjuje palete v dveh skladiščnih modulih.

Različica stroja C 42 za rezkanje/struženje dopolnjuje seznam eksponatov in s spektakularnim postopkom rezkanja/rotacijske obdelave prikazuje postopek rezkanja "powerskiving" za notranje in zunanje nazobčanje ter rezkanje "jelka" za komponente letalskih motorjev.

Še dva Hermlejeva obdelovalna centra, model C 32, lahko najdete pri naših partnerskih podjetjih EMUGE-FRANKEN in HEXAGON.


Na sejmu EMO seveda ne sme manjkati razstavni del Bulli/T1, ki je bil izdelan na interni razstavi in je aprila na dnevu odprtih vrat povzročil pravo senzacijo.

Več novic

Naslednja postaja EMO 2023

Robotski sistem RS 1 s tremi regalnimi skladiščnimi moduli - prilagojen za dva obdelovalna...