Katalog

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG

  • DIN EN ISO 9001:2015

25.06.2021 00:06

Prilagodljivost na kvadrat - Robotski sistem RS 1 Za popolnoma samodejno rokovanje s paletami in obdelovanci - Avtomatizacija v varnem in neprekinjenem procesu

Robotski sistem RS 1 s tremi regalnimi skladiščnimi moduli - prilagojen za dva obdelovalna centra HermleC 22 U
Robotski sistem RS 1 je popolna kombinirana celica za avtomatizacijo palet in obdelovancev. Ta Hermlejeva inovacija zagotavlja prepričljivo kombinacijo prilagodljivosti in produktivnosti: Koncept regalnega skladiščenja omogoča izjemno dolge avtonomne čase delovanja, menjava prijemal in adapterjev je samodejna, popolnoma funkcionalna nastavitvena postaja pa omogoča vzporedno nastavljanje palet in nosilcev obdelovancev med delovanjem. Zaradi tega je RS 1 prava rešitev za avtomatizacijo za številne scenarije. To pa še ni vse. Odločitev:
enostrojni ali dvostrojni sistem. Robotski sistemRS 1 je zelo prilagodljiv. Uporablja se lahko z enim strojem ali z dvema strojema, ki sta med seboj povezana v mrežo za doseganje največje zmogljivosti. Prehod z enega na dva obdelovalna centra je mogoč tudi pozneje, prav tako je mogoče dodati tretji regalni modul, čistilno napravo, merilni stroj ali transportni sistem brez voznika (DTS).

Robotski sistemRS 1 s površino namestitve le 12 m2 vedno omogoča prost dostop do delovnega območja strojev, ne glede na to, ali sta priklopljena en ali dva obdelovalna centra.

VARIABILNA IZBIRA STROJEV

Vseobsegajoči koncept RS 1 je združljiv z vrsto obdelovalnih centrov Hermle: C 12, C 22, C 250, C 32,C 400 ali C 42. Pri tem ni razlike, ali sta v omrežje povezana dva enaka ali dva različna stroja. Pri enem stroju se avtomatizacija upravlja s sistemom Hermle Automation Control System (HACS) ali s sistemom za nadzor proizvodnje SOFLEX, pri dveh strojih pa vedno s sistemom SOFLEX.

SAMODEJNO PROIZVAJAJTE VEČ

Z NC-krmiljenimi vpenjalnimi napravami z dolgim hodom in prijemali je omogočena popolnoma avtomatizirana menjava obdelovancev. Inovativni robotski sistem RS 1 samodejno povečuje produktivnost s svojo interakcijo s sistemom za zagotavljanje posameznih delov prek brezstopenjsko nastavljivih univerzalnih matric. In tu je ena od njegovih največjih prednosti: Zahvaljujoč širokemu naboru možnosti prijemanja in vpenjanja, NC prijemala in samodejno nastavljive vpenjalne naprave ustrezajo polizdelkom obdelovancev, kar praktično odpravlja ročne posege.

Trije individualno izbirni regalni skladiščni moduli zagotavljajo optimalno oskrbo z deli. Za palete velikosti do 398 x 398 mm ali univerzalne matrice v petih različicah za kubične ali

valjaste polizdelke - v regalnih skladiščnih modulih se najde prostor za vse, tudi za široko paleto prijemal ali vpenjalnih naprav. Še ena prednostna točka produktivnosti: Stroje je seveda mogoče upravljati samostojno.

Več novic

Naslednja postaja EMO 2023

Maschinenfabrik Berthold HERMLE AG se bo od 18.9.23 do 23.9.23 na 560 m2 v