Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

26.06.2023 00:06

norelem na sejmu automatica 2023

Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

Na letošnjem sejmu automatica, mednarodnem sejmu za inteligentno avtomatizacijo in robotiko, ki bo potekal od 27. do 30. junija v Münchnu, bo podjetje norelem predstavilo številne novosti, kot so pnevmatske nihajne objemke, in številne preverjene standardne elemente.



automatika je vodilno svetovno tržišče za avtomatizirano in inteligentno proizvodnjo. Na norelemovi stojnici lahko obiskovalci tudi letos poleg uveljavljene ponudbe pričakujejo številne novosti, kot so pnevmatske nihajne objemke in spojke v različnih izvedbah ter "inteligentne" puše - vse to lahko otipajo in preizkusijo na tako imenovanih podestnih otokih.



Norelemovi poudarki

Na enem od teh razstavnih panojev lahko na primer preizkusijo enostavnost uporabe nihajnih objemk in vzvodnih objemk. Na drugem panoju so prikazane različne spojke za prenos navora in dušenje vibracij, kot so kovinske mehove spojke, elastomerne krempeljne spojke, križne drsne spojke in toge spojke. Podjetje norelem predstavlja še en vrhunec s pametnimi pušami: blokirne zatiče in pozicijske puške ter vzmetne potisne elemente s senzorji stanja. Ti induktivni senzorji omogočajo nadzor procesa, ki je odvisen od pogona.



Doživite raznolikost izdelkov

norelem je izmed več kot 70.000 izdelkov pripravil izbor, ki ga lahko na sejmu automatica preizkusite v živo. Na področju pritrjevanja in vpenjanja podjetje predstavlja svoj prilagodljiv sistem standardnih delov, ki vključuje podporne in nosilne elemente, zaporne in pozicijske zatiče, centrirne objemke, kroglične tlačne vijake, 5D zaustavitve obdelovancev in stranske vzmetne elemente. Na drugi razstavni plošči je prikazana centrirna enota, tu plavajoče objemke in nihajne objemke držijo obdelovanec v položaju. Razstavni eksponati vključujejo tudi spremenljive hitre vpenjalne sponke, različne vpenjalne vzvode in vijake s ploščato glavo z izravnavo tolerance. Pod naslovom Higiensko oblikovanje bodo predstavljeni tudi različni standardni deli, vključno z vrtljivimi zapahi in cevmi ter vijaki in maticami, ki so zasnovani tako, da izpolnjujejo visoke zahteve živilske, farmacevtske, kemične in pakirne industrije.

Na področju sistemov za pozicioniranje motorjev bo podjetje norelem predstavilo različne pozicionirne mize, gredne spoje ter enote s stožčastimi in črvnimi zobniki. Posebna poudarka sta dva velika eksponata, pogonski menjalnik norelem in stroj s kremplji - pogon v kombinaciji s pnevmatskim manipulacijskim sistemom. Razstavljeni bodo tudi različni teleskopski drsniki, med drugim s sistemom blaženja mehkega zapiranja, funkcijo push-to-open ali mehanizmom samozapiranja. Predstavitev podjetja dopolnjujejo še palete izdelkov za kolesa (fiksna kolesa, vrtljiva kolesa s "stop-fix"), aluminijasti profili in tehnični dodatki, kot so cevi za hladilno tekočino in sesalne cevi ter pravokotne, ravne in visokotlačne šobe.



Podjetje norelem boste na sejmu automatica našli v hali A5, na stojnici 115.

Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...