Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

09.03.2023 13:03

GR 63 na vrhu formule 1

Kaj imata skupnega voznik formule 1 George Russell in ščetkasti motor na enosmerni tok iz podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke podjetja AMETEK?

Oba imata kratico GR 63 in oba sta resnično vrhunska!

Medtem ko George Russell v svoji črni čeladi z odtisom "GR 63" vozi na vrhu Formule 1, je ščetkani motor na enosmerni tok Dunkermotoren GR 63 že vrsto let na vrhu seznama najbolje prodajanih izdelkov tega proizvajalca pogonske tehnike.

S približno 800.000 prodanimi enotami na leto je motor GR 63 z dvema različicama dolžine in različnimi različicami napetosti od 12 do 230 V najbolje prodajani motor podjetja Dunkermotoren. Nobenega presenečenja! Tako kot George Russell je tudi ta motor pravi multitalent. Medtem ko voznik ekipe Mercedes uspešno vijuga po najrazličnejših dirkališčih na svetu, motor GR 63 zanesljivo avtomatizira stroje v najrazličnejših aplikacijah.

Z nazivnimi vrtljaji od 3300 do 6000 vrt/min, trajno močjo do 180 W in največjo močjo do 500 W se ta motor dokazuje na področjih, kot je avtomatizacija vrat. V kombinaciji z ustreznim črvnim menjalnikom iz modularnega sistema Dunkermotoren je dobljena pogonska rešitev zelo kompaktna, če je nameščena v vrtljiva, drsna ali krilna vrata. Tudi na področju medicinske tehnike se pogon GR 63 že vrsto let zanesljivo obnese. Njegovi kroglični ležaji in opcijsko dušenje motenj omogočajo posebej tiho in nemoteno delovanje medicinskih črpalk. Zaradi visoke gostote moči in spremenljive napajalne napetosti, prilagojene posameznim aplikacijam, je motor popolnoma primeren tudi za mobilne črpalke z baterijskim napajanjem. V aplikacijah, kot so stopnice in vrata vlakov, je motor GR 63 zaradi razmerja med ceno in zmogljivostjo zelo zaželen. S priloženim kodirnikom in zavoro je mogoče stopnice vlakov za perone različnih višin varno poravnati in zadržati na mestu. Zaščitni razred do IP 67 zagotavlja delovanje brez vzdrževanja v celotni življenjski dobi tudi v težkih pogojih, ko vlaga, umazanija in prah obremenjujejo ohišje motorja. Vrhunske lastnosti GR 63 se ne ustavijo le pri industrijski avtomatizaciji. Od industrijskih tiskalnikov do živilske industrije - ta ščetkasti motor na enosmerni tok že leta zanesljivo poganja nešteto aplikacij - in morda bo kmalu poganjal tudi vašo aplikacijo.

Podjetje Dunkermotoren je vodilno na svetovnem trgu pogonske tehnologije z razponom moči do 5 kW in ponuja prilagojene pogonske rešitve po vaših individualnih zahtevah.

Podjetje Dunkermotoren si z nenehnim razvojem svojih izdelkov prizadeva, da bo pogon GR 63 tudi v prihodnje zanesljivo poganjal milijone aplikacij in nadaljeval svoj uspeh - tako kot George Russell na poti na vrh lestvice formule 1.







Več novic

Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...

Nov visokoresolucijski kodirnik podjetja Dunkermotoren za najvišje zahteve glede natančnosti
od 16. do 18. aprila 2024 na sejmišču Messe Frankfurt na stojnici A171.
S prenovo programskega okolja MotionCode podjetja nexofox je programiranje pametnih motorjev zdaj še enostavnejše, decentralizirane arhitekture avtomatizacije pa niso več omejene.

Pogosto uporaben in vsestranski - brezkrtačni motor BG 75 podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke...