Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.03.2023 01:03

Preprosto in natančno - Dunkermotoren in MAE predstavljata stroškovno učinkovito krmilno elektroniko dGo za koračne motorje

Oblikovalci izdelkov in vodje nabave se ne strinjajo pogosto glede uporabe istega izdelka. Vendar je to uspelo koračnim motorjem z novo pogonsko elektroniko dGo podjetij Dunkermotoren in MAE, obeh blagovnih znamk AMETEK.

Oblikovalcem je všeč kompaktna konstrukcija v kombinaciji z visokim navorom in preprostim ter natančnim upravljanjem. Vodje nabave so zadovoljni z nizkimi stroški.

Koračni motorji dolgo časa niso bili zelo priljubljeni. Zahteve glede mehanske zasnove, hitrosti, preobremenitve in hrupa so bile pogosto izključujoče merilo. Zahvaljujoč izpopolnjenim algoritmom se te omejitve zdaj kompenzirajo elektronsko, tako da koračni motorji trenutno doživljajo pravo renesanso. Podjetji Dunkermotoren in MAE na tem področju ponujata novo pogonsko rešitev, ki navdušuje s svojo zmogljivostjo in preprostim upravljanjem.

Krmilna elektronika Dunkermotoren dGo za motorje MAE velikosti NEMA 17, 23 in 34 se upravlja z enim frekvenčnim signalom za hitrost in enim smernim signalom (Step & Direction). Za nastavitev hitrosti z razmerjem več kot 10.000 : 1 zadostuje že preprost frekvenčni generator na strani stranke! In to brez kompromisov glede natančnosti pozicioniranja. Elektronsko mikrokorakanje omogoča do 12 800 prednastavljenih položajev na obrat.

Če gibanje ni potrebno, elektronika zmanjša delovni tok in tako kompenzira slabosti običajnega krmiljenja koračnih motorjev. Dodatni algoritmi zagotavljajo npr. zelo tiho delovanje, zlasti pri nizkih hitrostih. Tudi problem neopažene izgube koraka v primeru neopažene preobremenitve, ki je bil prej "strašilo", je zdaj zaradi elektronskega zaznavanja izgube koraka rešen.

Področje uporabe nove krmilne elektronike dGo za koračne motorje sega od natančnih dozirnih črpalk, portalov ali sistemov pick & place do naprav za pakiranje in etiketiranje. Nova elektronika pokaže svoje prednosti predvsem na področju konstrukcije naprav, kjer sta bistvena kompaktna zasnova in preprosto krmiljenje. Tako lahko novi izdelki v industrijski proizvodnji, proizvodnji opreme, medicinski tehnologiji in intralogistiki pridobijo velike koristi.

Kot pri vseh izdelkih Dunkermotoren je kombinacija koračnega motorja MAE z elektroniko dGo zaradi inovativnega modularnega sistema Dunkermotoren dopolnjena z ustreznimi menjalniki, enkoderji in zavorami. Za največjo prilagodljivost pri konfiguriranju in zagotavljanju prilagojenih modelov so vse komponente v celoti razvite in proizvedene v Evropi. Ta prilagodljivost ne zadovoljuje le vodij nabave in oblikovalcev izdelkov, temveč osrečuje tudi končne kupce.

Več novic

Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...

Nov visokoresolucijski kodirnik podjetja Dunkermotoren za najvišje zahteve glede natančnosti
od 16. do 18. aprila 2024 na sejmišču Messe Frankfurt na stojnici A171.
S prenovo programskega okolja MotionCode podjetja nexofox je programiranje pametnih motorjev zdaj še enostavnejše, decentralizirane arhitekture avtomatizacije pa niso več omejene.

Pogosto uporaben in vsestranski - brezkrtačni motor BG 75 podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke...