Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

30.01.2023 00:01

Začetek nove serije linearnih motorjev podjetja Dunkermotoren

Z družino izdelkov SL 38 podjetje Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK, predstavlja prvo velikost nove serije linearnih motorjev "ServoLinear". Družina SL navdušuje z veliko zmogljivostjo in prilagodljivostjo. Prednosti motorjev SL 38 so predvsem v hitrosti, sili in pospeševanju.

Največje sile novih linearnih motorjev dosegajo do 3700 N pri pospešku več kot 200 m/s2. Aplikacije, ki so prej uporabljale počasne vretenske motorje ali nenatančne jermenske pogone, je zdaj mogoče z novim SL 38 poganjati veliko hitreje in natančneje, s čimer se znatno poveča zmogljivost aplikacije.

Za izpolnjevanje različnih zahtev najrazličnejših industrijskih aplikacij je bilo razvitih skupno pet različic motorja SL 38. Vse temeljijo na istem osnovnem motorju, ki je bil prilagojen posebnim zahtevam posameznega področja uporabe. Začenši s sestavnim delom je na primer nameščen kot modul "pripravljen za uporabo" ali z montažno ploščo proti vrtenju v različici TwinGuide. Za težke okoljske razmere ali za delovanje v živilski industriji je SL 38 na voljo tudi v različici iz nerjavnega jekla. Ta možnost ima enotne površine iz nerjavnega jekla, šestkotne vijačne priključke in posebna higienska tesnila, ki zagotavljajo razred zaščite do IP69K.

Posebnost, ki je na voljo v vseh različicah, je opcijski sistem vodnega hlajenja, ki omogoča podvojitev trajnih sil motorjev.

Različne različice družine SL 38 omogočajo zelo fleksibilno uporabo izdelka ServoLinear. Velike zmogljivosti sil so potrebne na področjih, kot je gradnja posebnih strojev. Pospešek in visoke hitrosti pa zagotavljajo krajše čase ciklov in tako dosežejo povečanje proizvodnje. To pomeni, da je mogoče proizvodne procese izvajati veliko hitreje in natančneje. Seriji ServoLinear bodo v bližnji prihodnosti dodane dodatne velikosti, npr. za uporabo v strogih specifikacijah glede prostora za vgradnjo, ki bodo zajemale še širši razpon zmogljivosti.

Več novic

Dunkermotoren objavlja novo številko revije Motion Journal "mo

Od 14. do 17. maja 2024 se na sejmu Interclean v Amsterdamu pre...

Nov visokoresolucijski kodirnik podjetja Dunkermotoren za najvišje zahteve glede natančnosti
od 16. do 18. aprila 2024 na sejmišču Messe Frankfurt na stojnici A171.
S prenovo programskega okolja MotionCode podjetja nexofox je programiranje pametnih motorjev zdaj še enostavnejše, decentralizirane arhitekture avtomatizacije pa niso več omejene.

Pogosto uporaben in vsestranski - brezkrtačni motor BG 75 podjetja Dunkermotoren, blagovne znamke...