Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

09.12.2022 02:12

Položajni cilinder s sistemom za vpenjanje klina

Mehanski vpenjalni sistem norelem v nekaj sekundah pritrdi standardne dele

Vzdržljivo, enostavno sestavljanje in območje vpenjanja od 0 do 30 milimetrov: Položajni cilindri norelem s sistemom klinastega vpenjanja zanesljivo pritrdijo in centrirajo standardne dele ter se hitro prilagajajo spremembam v proizvodnem procesu.

Mehanski sistemi za pozicioniranje se v avtomatizirani proizvodnji uporabljajo pri številnih različnih procesih. Biti morajo hitri in zanesljivi ter jih je treba po potrebi enostavno prilagoditi.

Položajni cilindri podjetja norelem s sistemom klinastega vpenjanja izpolnjujejo vse te zahteve. Izdelani so iz brušenega kaljenega jekla in so na voljo v štirih različnih premerih od 10 do 20 mm. Cilindri dosegajo pritrdilno silo od 5,4 kN do 22,6 kN z območjem vpenjanja od 0 do 30 mm. Zato so idealni za številne proizvodne procese, ki vključujejo pritrjevanje in fiksiranje standardnih elementov - tudi v povezavi s sistemi za hitro menjavo.

Enostavna montaža, številne prednosti

Za montažo pozicijskih cilindrov zadostuje standardno orodje; cilinder lahko prednastavite tudi ročno. Centriranje ali montažne puše niso potrebne. V primerjavi z rešitvami s kroglicami nudijo pozicijski cilindri norelem s klinastim vpenjalnim sistemom predvsem znatno večjo vpenjalno silo pri enakem navoru pripenjanja. Visokokakovostni aksialni ležaj prepriča z visoko nosilnostjo in dolgo življenjsko dobo.

Dodatne prednosti:


- Enostavno nastavljivo območje vpenjanja

- Neodvisno od premera in površinske obdelave.premer in površina izvrtine (do H12)

- Učinek vpenjanja

- Fleksibilnost priprave za hitro odzivanje.fleksibilnost priprave za hiter odziv na spremembe v proizvodnem procesu

Podjetje norelem kot dodatno opremo ponuja komplet za popravilo (vijak s poglobljeno glavo, O-obroček in tridelne čeljusti), s katerim je mogoče hitro in enostavno popraviti pozicionirni cilinder.

mimogrede: Znanje o izdelkih na temo pozicijskih cilindrov s sistemom klinastega vpenjanja je zdaj na voljo tudi v izobraževalnem centru AKADEMIJE norelem.



Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo