Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

11.11.2022 03:11

Nove pnevmatske objemke podjetja norelem

Učinkovita avtomatizacija procesov s pnevmatskimi vpenjalnimi elementi

Z novimi pnevmatskimi izdelki v kategorijah "Pnevmatske vpenjalne naprave" ter "Položajni elementi in sistemi" podjetje norelem širi svojo obstoječo ponudbo komponent za proizvodne procese industrije 4.0.

Pnevmatski vpenjalni elementi, ki delujejo s stisnjenim zrakom, so se izkazali v številnih aplikacijah v avtomatizirani proizvodnji, ko gre za hitro in natančno izmenjavo obdelovancev ter s tem za optimizacijo delovnih procesov.

Nove nihajne in vzvodne spone

Pnevmatske nihajne in vzvodne spone podjetja norelem se uporabljajo povsod, kjer za vpenjanje obdelovanca zadostujejo majhne vpenjalne sile ali ko mora biti vpenjalna točka prosta za vstavljanje in odstranjevanje. Narejene so iz aluminija in izdelane tako, da jih je mogoče namestiti na različne načine in v različnih položajih - npr. na delovne mize - tako da vrtljiva sponka vedno optimalno pritrdi obdelovanec.

Vrtljive spone, ki so na voljo v levi ali desni vrtljivi različici, odlikuje hitro vrtenje in vpenjanje. Tipične panoge, v katerih se uporabljajo, so letalska in vesoljska industrija, avtomobilska industrija, strojništvo, živilska industrija in embalaža ter potrošniško blago. Novost v ponudbi norelem so tri vrtljive objemke in vzvodna objemka.

Inovacije na področju elementov in sistemov za pozicioniranje

Pnevmatski cilindri za pozicioniranje, nosilci za pozicioniranje in centrirne objemke podjetja norelem navdušujejo s kompaktno zasnovo, tesnili iz elastomera in nerjavečo zasnovo z osnovnimi telesi iz nerjavečega jekla. Čep in puša sta dodatno kaljena, da se prepreči obraba med pogostimi cikli.

Na novo dodane komponente za stroje in napeljave delujejo s stisnjenim zrakom, so zasnovane za preproste naloge vpenjanja in pozicioniranja ter zagotavljajo na primer hitro menjavo palet, plošč za napeljave ali dodatkov za robote. Poleg tega omogočajo hkratno vpenjanje ali odpenjanje nastavkov ter neposredno pozicioniranje in vpenjanje sestavnih delov brez sogovornika med centričnim vpenjanjem.


Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo