Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.07.2022 01:07

A4 vpenjalni obročki iz nerjavečega jekla

Doslej je imel norelem v svoji ponudbi vpenjalne obroče iz jekla, aluminija in nerjavnega jekla A2. Zdaj so vsestranske komponente na voljo tudi v še bolj robustni različici, izdelani iz nerjavnega jekla A4. Zaradi dobre odpornosti na kisline in korozijo se lahko ti vpenjalni obroči uporabljajo tudi v kemični in živilski industriji ali v aplikacijah, kjer prihaja do stika s slano vodo

Pritrdilni obročki se uporabljajo na primer za pritrditev gredi in osi. Lahko pa služijo tudi kot fiksna zapora ali kot možnost pritrditve, pri čemer jih je mogoče po potrebi prilagajati ali razstavljati.

Pri podjetju norelem so vpenjalni obroči razdeljeni v tri družine izdelkov: Vpenjalni obročki tipa "z režami, notranji" so aksialno nameščeni na gredi ali osi in jih zapirajo z enakomerno porazdelitvijo vpenjalnih sil. To omogoča dimenzijsko natančno prileganje in zelo velike pritrdilne sile brez poškodb gredi. Po enakem načelu delujejo tudi vpenjalni obročki "z režami, zunaj". Zaradi reže na zunanji strani vpenjalnega obroča je mogoče doseči za 15 % večjo vpenjalno silo, hkrati pa ti modeli prepričajo z manjšo neuravnoteženostjo. Izvrtina ostane valjasta - tako je gred natančneje zaprta.
Vpenjalni obročki z zarezami so na voljo v običajni in širši različici.

Tretja skupina izdelkov so deljeni vpenjalni obroči. Na gredi ali osi so lahko nameščeni aksialno in radialno. Oba dela držita skupaj dva vijaka s pokrovčkom. Tako kot pri različici z režami se vpenjanje doseže z zmanjšanjem višine reže s pomočjo pokrovnih vijakov. To omogoča dimenzijsko natančno prileganje in zelo velike pritrdilne sile brez poškodb gredi. Vpenjalne obroče "split" lahko namestite, ne da bi odstranili gred. Na voljo so tudi v običajni in širši različici.

poleg teh družin izdelkov so pri podjetju norelem na voljo tudi vpenjalni obroči z navojem in modeli, ki jih je mogoče pritrditi z vpenjalnim vzvodom.

Več novic

Tovornjak, poln inovacij

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo