Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

07.06.2022 09:06

Spomladanski rokavi iz norelema

Zanesljivi pomočniki za nemoten vklop in prestavljanje

Upravljalni elementi z nastavitvenimi točkami za zaklepanje so pri vsakodnevni uporabi pogosto izpostavljeni velikim obremenitvam. Robustni in visokokakovostno izdelani vzmetni tulci podjetja norelem zagotavljajo zanesljivo in neslišno zaklepanje in preklapljanje na strojih in napravah.

Pri izdelavi vzmetnih tuljav je globoko vlečena kovinska tuljava kombinirana s tlačno vzmetjo. Vzmet je z luknjo trdno povezana s tulcem. Vzmetni tulci se večinoma uporabljajo kot elementi za odpiranje in pozicioniranje. Uporabljajo se povsod tam, kjer je treba na najmanjšem možnem prostoru izvesti zaklepanje in preklapljanje s prijetnimi haptičnimi in zvočnimi povratnimi informacijami: na primer pri izbirnikih programov, vrtljivih stikalih ali regulatorjih temperature na strojih ali gospodinjskih aparatih, kot so pralni stroji, pomivalni stroji ali pečice.

Osnovno telo tulca je izdelano iz ponikljanega jekla ali nerjavnega jekla. Tlačna vzmet je vedno izdelana iz nerjavnega jekla. Vzmetni rokavi so pri podjetju norelem na voljo v različnih oblikah: npr. koničasti, zaobljeni ali z ovratnikom.

Za namestitev vzmetnega tulca zadostuje že navadna luknja. Prednapetost in pritrditev vzmetnega tulca zagotavlja nasprotni zaporni element. "Z inovativnim proizvodnim procesom v podjetju norelem dosegamo stalno kakovost glede vzmetnih sil in geometrije tulca," pojasnjuje Martin Ahner, vodja podjetja norelem ACADEMY. "Na ta način lahko zagotovimo natančno vodenje vzmetnega tulca v ustrezni komponenti."

Od 21. do 24. junija 2022 se bo podjetje norelem predstavilo na sejmu automatica v Münchnu. V hali 5 na stojnici 115 lahko obiskovalci pričakujejo inovacije izdelkov, nov katalog in norelemovo AKADEMIJO.

Več novic

20.03.2024 01:05

Pametni izdelki norelem
Rešitev za postopke strojne obdelave brez napak
Novost pri podjetju norelem: Linearna valjčna vodila
Hitro odpenjalne sponke kot povezovalni elementi v sistemu hitre zamenjave norelem

30.10.2023 01:05

Inženirski novinec 2023
Trije kandidati v razburljivem finalu v Motku, zmagovalne ekipe - powered by norelem
Izkusite nove in preizkušene izdelke norelem v živo

MHP RIESEN Ludwigsburg z veseljem pozdravlja podjetje norelem, regionalnega globalnega igralca, k...