Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hidravlični blažilniki olajšajo delovanje aktivnega vzorčevalnika zraka

Zahteve za spremljanje okolja pri aseptični obdelavi v farmacevtski in zdravstveni industriji postajajo vse bolj zahtevne. Britansko podjetje Pinpoint Scientific je razvilo inovativen sistem, ki laboratorijem zagotavlja nov zlati standard na področju mikrobiološkega spremljanja in vzorčenja aktivnega zraka. Za boljše upravljanje je ImpactAir-140 zdaj opremljen s hidravličnimi blažilniki, ki jih je zagotovila družba ACE Fabreeka UK.

Podjetje Pinpoint Scientific Ltd. oblikuje in proizvaja vrsto visokokakovostnih izdelkov za spremljanje mikrobnega okolja za farmacevtske čiste prostore in druga visoko nadzorovana okolja. "Smo tehnološko usmerjeno podjetje in trdno verjamemo v sodelovanje strank v celotnem procesu razvoja, da bi zagotovili, da naši izdelki natančno izpolnjujejo njihove zahteve. Pri razvoju naših vzorčevalnikov zraka in površin sta sodelovali dve največji farmacevtski podjetji na svetu," pravi Gethin Jones, direktor globalno delujočega podjetja, ki ima sedež v Bridgendu v Walesu blizu Cardiffa v Združenem kraljestvu. Na vprašanje o lastnostih ImpactAir-140 se ozre nazaj na razvoj in pove, da je podjetje menilo, da je skrajni čas, da se posodobi izbor 140 mm merilnikov zraka Slit-to-Agar. Ker družba Pinpoint Scientific verjame v razvoj le najbolj kakovostnih in zmogljivih izdelkov, ima ImpactAir cel seznam prednosti pred najbližjimi konkurenti. Konstrukcija iz nerjavnega jekla ne oddaja delcev, zagotavlja izjemno nizke vibracije in ima univerzalno napajanje z manj kot 50 W porabe energije, hkrati pa omogoča enostavno upravljanje z velikim preglednim zaslonom na dotik in možnostjo daljinske nadzorne plošče. Sistem, ki je v celoti potrjen po standardu ISO 14698 za fizikalno in biološko učinkovitost, je mogoče opremiti z vrsto dodatne opreme in se še vedno ponaša z le polovico manjšo površino in 4 kg manjšo maso kot njegov najbližji tekmec. Za razliko od drugih vzorčevalnikov te vrste ima vgrajen sistem, ki nenehno spremlja in prilagaja razdaljo med vhodom in površino agarja, kar je dejavnik, ki lahko pri drugih vzorčevalnikih povzroči precejšnje nihanje učinkovitosti. Skratka, uporabniki sistema ImpactAir delajo z večjo učinkovitostjo vzorčenja v primerjavi z referenčnimi instrumenti in najbližjim konkurentom, zato je novi zlati standard za spremljanje in vzorčenje v laboratorijskih okoljih razredov od A do D.

Da bi čim bolj olajšali vsakodnevno delo v čistih prostorih laboratorijev na področju visokokakovostne hrane ali medicinske tehnologije ter v farmacevtski industriji, so oblikovalci podjetja Pinpoint Scientific ustvarili edinstveno rešitev, ki je premišljena do najmanjše podrobnosti. Med iskanjem visokokakovostnih komponent in med delom na izboljšanju delovanja pokrova s kakovostno rešitvijo za linearno krmiljenje gibanja so se inženirji obrnili na Applied Automation, enega od distributerjev družbe ACE Fabreeka UK. Po preučitvi vseh zahtev in želja je njihov terenski inženir priporočil hidravlične blažilnike.

Hidravlični blažilniki, napolnjeni s posebnim oljem za posebno rešitev

Wyn Gordge, vodja področja pri podjetju ACE Fabreeka UK, opisuje začetno situacijo: "Z našim distributerjem Applied Automation smo že velikokrat uspešno sodelovali, v tem primeru pa je sodelovanje hitro pripeljalo do želenega rezultata tudi za podjetje Pinpoint Scientific." Odločilna točka za uporabo hidravličnih blažilnikov je bila zahteva stranke, da je treba pokrov vzorčevalnika odpreti brez večjega napora. Brez te zahteve bi bile primerne komponente za nadzor gibanja industrijske plinske vzmeti, ki jih je mogoče natančno nastaviti na želeno hitrost odpiranja in zapiranja s pomočjo ventila, ki jih podjetje ACE ponuja iz nerjavečega jekla. Vendar so bili izbrani hidravlični dušilci, saj zagotavljajo konstantno hitrost podajanja v kombinaciji z enostavno nastavljivostjo in jih je treba le rahlo dotakniti, da se sproži postopek odpiranja pokrova. Dodaten plus je dejstvo, da hidravlični blažilniki omogočajo nežen proces zapiranja z dodatnim blaženjem.

Podjetji ACE in Applied Automation sta lahko prikazali še en močan primer: ekipa, ki je znana kot kompetentna razvojna partnerja in cenjena zaradi rešitev, prilagojenih strankam, je tudi ob začetni dobavi majhnih količin dosegla mojstrovino hidravlike. Ker se izdelki za spremljanje mikrobnega okolja ImpactAir-140 večinoma uporabljajo v kritičnih laboratorijskih pogojih in čistih prostorih, uporaba mineralnega olja kot dušilnega medija v cilindričnem ohišju zavore glede na specifikacije družbe Pinpoint Scientific ni prišla v poštev. Zaradi te zahteve in občutljivih področij uporabe se je družba ACE odločila za polnjenje blažilnikov s posebej rafiniranim rastlinskim oljem z zelo podobno viskoznostjo in življenjsko dobo. Inženirji družbe Pinpoint Scientific so med načrtovanjem izdelka prispevali tulce iz nerjavnega jekla, s katerimi so prekrita zunanja telesa hidravličnih blažilnikov, ki so izdelana iz prevlečenega jekla. Po eni strani pokrovi iz nerjavnega jekla omogočajo boljšo higieno zaradi strogih zahtev za čiste prostore, po drugi strani pa se material rokavov ujema z ostalimi deli enote.

Sestavni deli ACE v tem primeru so hidravlični dušilci tipa HB15-50 s premerom zunanjega telesa 15 mm in hodom 50 mm, zaradi česar so idealno primerni za enostavno odpiranje pokrova in njegovo ohranjanje pod kotom 60 stopinj po želji. Ti hidravlični blažilniki so opremljeni s spremenljivo nastavitvijo sile stiskanja in raztezanja med 20 N in 800 N, njihova namestitev pa je z nastavitvenim segmentom na batu otročje lahka. Zaradi njihove visoke kakovosti in dolge življenjske dobe želje strank, kot je Pinpoint Scientific, glede pogostosti odpiranja in zapiranja vrhunskih rešitev, kot je ImpactAir-140, praktično niso omejene. Kadar ne delujejo v farmacevtskih čistih prostorih in drugih strogo nadzorovanih okoljih, se te vrhunske komponente za natančno krmiljenje gibanja uporabljajo predvsem v najrazličnejših avtomobilskih ali industrijskih konstrukcijah, pa tudi v industriji elektronike, pohištva in prostega časa.

Več novic

Pri testiranju invalidskih vozičkov proizvajalci iz razumljivih razlogov igrajo varno. Za...

22.12.2023 01:05

Varnostni amortizerji
Strokovnjaki za ustavitev v sili praznujejo premiere v filmu in televiziji
Ko gre za tehnologijo industrijskega dušenja, je družba ACE eden prvih naslovov za večino inženirjev in oblikovalcev po vsem svetu. Ne glede na poizvedbe, ki jih imajo strokovnjaki v teh dneh, podjetje ACE vedno hitro odgovori nanje, bodisi prek spleta bodisi prek osebnega stika na kraju samem.

Pri oblikovanju invalidskih vozičkov je še veliko prostora za izboljšave. To dokazuje enosledni v...

Razbremenitev med rokovanjem in predelavo: univerzalni vijačnik s plinsko vlečno vzmetjo in strukturnimi blažilniki podjetja ACE
v univerzalnem izvijaču podjetja Metallatelier GmbH