Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Nazaj na seznam

3D merilni sistemi (XENOS)Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Poizvedba o izdelku  

Referenca

ZEISS XENOS je doma povsod, kjer se zahteva največja natančnost - v merilnih laboratorijih raziskovalnih inštitutov, letalski industriji in optični industriji. Ta vrhunski stroj združuje natančnost na meji tehnično izvedljivega z merilnim območjem skoraj enega kubičnega metra.

Inovativna mehanska zasnova

ZEISS XENOS navdušuje z novo mehansko zasnovo, ki temelji na preizkušenem modelu ZEISS CenterMax. Za razliko od standardne mostne zasnove so vodila Y na vrhu stranskih sten, ki ločujejo vse gibljive osi od območja vpenjanja. Ker se v smeri Y premika le prečni nosilec, so gibljive mase manjše. Ta ostaja ves čas konstantna, kar je v primerjavi s premično mizo prava prednost. Zmanjšanje mase in stalno premikajoče se mase skupaj omogočajo optimalno usklajevanje pogonov glede pospeševanja in največje hitrosti.

Linearni pogoni v vseh oseh

Družba ZEISS XENOS uporablja linearne pogone na vseh oseh. Prednosti: visoke hitrosti, zelo hitro pospeševanje, visoka natančnost pozicioniranja in pogoni brez strižne sile. V povezavi z visokoresolucijskimi lestvicami uporaba linearnih pogonov v sistemu ZEISS XENOS zagotavlja zelo visoko stopnjo upoštevanja poti in izjemno visoko natančnost pozicioniranja pod 100 nanometrov. Odklon risala na primer ostaja bolj konstanten, kar zagotavlja večjo natančnost. Druga prednost je očitna pri merjenju ukrivljenih površin: bolj zanesljivo in natančno kot risalo sledi določeni poti, bolj natančno je mogoče določiti napake.

Virtualni centralni pogon

XENOS podjetja ZEISS ima dva linearna pogona v smeri Y, ki sta sinhronizirana z novo tehnologijo, ki jo je razvilo podjetje ZEISS: centralni pogon. Zagotavlja optimalno porazdelitev sil pogonov glede na položaj osi X. To omogoča najnovejša generacija krmilnika in algoritma. To je ključni element največje natančnosti in najboljšega možnega upoštevanja poti v celotnem merilnem območju.

Keramika iz silicijevega karbida

Družba ZEISS XENOS uporablja inovativno silicij-karbidno keramiko za dele strukture stroja, ki so pomembni za natančnost. Do zdaj je bil ta material redko uporabljen za primerljivo velikost ali natančnost delov. V primerjavi s standardno keramiko iz aluminijevega oksida ima keramika iz silicijevega karbida približno 50 odstotkov manjši toplotni raztezek, do 30 odstotkov večjo togost in 20 odstotkov manjšo težo. V primerjavi z jeklom zagotavlja dvakrat večjo togost pri polovični masi.

Izboljšano zlato VAST

ZEISS XENOS je standardno opremljen z referenčno sondo VAST gold družbe ZEISS. Med razvojem sistema ZEISS XENOS je bilo to zmogljivo tipalo družbe ZEISS dodatno optimizirano za večjo natančnost in ponovljivost. Novost je tudi bolj toga povezava z ramanom na sistemu ZEISS XENOS. Zlati senzor VAST je zasnovan za tipala, dolga do 800 milimetrov, in tipala, težka do 500 gramov, vključno z asimetričnimi konfiguracijami tipal.

Optimizirani zračni ležaji

Novi zračni ležaji s še bolj togo povezavo povečujejo stabilnost in zato omogočajo večjo natančnost.

Izboljšana zasnova elektronike

Vpliv gibljivih kablov na natančnost pri vseh koordinatnih merilnih strojih je bil z izboljšanim ločevanjem in novo zasnovo elektronike z decentraliziranimi moduli jasno zmanjšan. Nove metode sprejemanja računalniško podprte natančnosti (CAA) in dodatni popravki CAA imajo vse pomembnejšo vlogo pri doseganju največje natančnosti.

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju 3D merilni sistemi

3D merilni sistemi (CONTURA)

Referenčni stroj v kompaktnem razredu

CONTURA - široka platforma družbe ZEISS za prilagodljivo, zanesljivo in brezkompromisno zagotavljanje kakovosti. Najnovejša generacija...

3D merilni sistemi (ACCURA)

Rešitev, ki raste z vami

Sta zmogljivost in natančnost vaši najpomembnejši prednostni nalogi? S širokim naborom konfiguracij lahko ZEISS ACCURA prilagodite svojim potrebam...

3D merilni sistemi (MMZ T)

Osupljiva kombinacija merilnega območja in natančnosti.Idealno za velike zobnike.

Linija MMZ T z merilnim območjem do 14,8 m³ je največji med namiznimi merilnimi stroj...

3D merilni sistemi (MMZ E)

Idealno za nakladanje velikih delov pod tlemi.

Portalni merilni stroji MMZ E so idealni za pregledovanje obdelovancev, ki se prevažajo s talnimi transporterji, saj omogočaj...

3D merilni sistemi (MMZ G)

Veličina brez primere

Veliki mostni stroji iz linije MMZ G izpolnjujejo najvišje zahteve: imajo največje merilno območje med vsemi merilnimi stroji, ki jih ponuja Carl Zeis...