Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Nazaj na seznam

Napetostni preizkuševalnik razdalje za železniške aplikacije in aplikacije EVU (KP-Test 5D dual )PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Poizvedba o izdelku  

Pred izvajanjem popravil in vzdrževalnih del je treba upoštevati pet varnostnih pravil. Eno od njih je "preveri, ali ni napetosti". Za to je potrebna oprema, ki jasno in zanesljivo kaže stanje napetosti. Serija KP-Test 5 podjetja PFISTERER izpolnjuje najvišje varnostne standarde po vsem svetu in ponuja pravo rešitev za vsako uporabo. Zdaj je na voljo tudi brezkontaktna možnost, novi KP-Test 5D dual.

Dvojni detektor napetosti KP-Test 5D deluje po načelu terenske sonde. Polje sonde zazna električno polje, ki obdaja detektor napetosti. Ocenjevalna enota spremlja jakost polja. Če preseže določen prag, detektor napetosti prikaže "prisotna delovna napetost". Če vrednost ni dosežena, naprava sporoča, da napetost ni prisotna.

Varnost s svetlobo in zvokom
Tako kot vsi člani družine KP-Test 5 tudi naprava KP-Test5D dual ob vklopu izvede zanesljiv samopreizkus. Rezultat preskusa se prikaže prek preizkušenega dua lnega sistema, ki ga sestavljata vizualni in zvočni signal. Poleg tega je s sorazmernim zvočnim opozorilnim signalom jasno, kdaj se naprava KP-Test 5D dual približuje vodniku pod napetostjo - v zgodnji fazi, preden je dosežen dejanski prag odziva. Deluje tako, da se zvočni signali slišijo v vse krajših časovnih intervalih, podobno kot pri senzorju za vzvratno vožnjo vozila.

Kjer koli, v vsakem vremenu
Ne glede na to, ali gre za dež, meglo ali temperaturo med -25 °C in +70 °C, naprava KP-Test 5D dual zanesljivo in varno zazna napetost v vseh pogojih. Izjemno močne diode LED zagotavljajo jasno viden signal - tudi pri močni svetlobi ali pri močni sončni svetlobi. Vgrajeni zvočni signal se jasno sliši tudi v hrupnih okoljskih razmerah - na primer v vetru na stebrih daljnovodov.

Enostavno rokovanje
S skupno dolžino manj kot en meter in težo 1 080 gramov je KP-Test 5D dual enostaven za rokovanje v vseh okoliščinah - tako med uporabo na stolpu kot med prenašanjem v ergonomski torbi z naramnim pasom. Zato detektor napetosti zagotavlja dodatno varnost pri vsakodnevni uporabi.

Dve testni območji
Detektor KP-Test 5D dual odlikuje izjemna prilagodljivost za posebne aplikacije. Ima dve preklopni ravni za preizkušanje različnih napetosti in frekvenc. Hkrati so na voljo različne vrste naprav za uporabo v železniških in prenosnih omrežjih. Tako je mogoče jasno zaznati napetosti od 110 kV pri 16,7 Hz ali 110 kV 50 Hz do 420 kV 50 Hz.

Prednosti
  • Zanesljiv samopreizkus
  • Jasna signalizacija
  • Vizualni in zvočni signal
  • Proporcionalni zvočni opozorilni signal
  • Lahka in kompaktna
  • Uporaba v vsakem vremenu
  • Preizkušeno po standardu DIN VDE V 0682-417
  • Povezave do izdelka ca

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Indikator napetosti

Indikator napetosti (KP-Test 5)

Pri delu na električnih sistemih sta zagotavljanje varnosti ljudi in preprečevanje materialne škode najpomembnejši prednostni nalogi. Bistveno je, da se popolnoma prepričate, da ni prisotna nobena nap...