Katalog

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Nazaj na seznam

Enota za indukcijsko utrjevanje (IHU108)iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Poizvedba o izdelku  

Induktivno utrjevanje kolesa kompresorja in njegove gredi

Ta sistem za kaljenje se uporablja kot del sistema za usposabljanje za ugotavljanje energetske učinkovitosti postopka varjenja in naknadnega kaljenja.

Na nosilno ploščo obdelovanca se naložita kompresorsko kolo in njegova gred, ki se s pritiskom na gumb premakneta v varnostno celico. Robot vzame oba dela s te nosilne plošče in ju vpne v avtomatizirano varilno postajo. V tej postaji se gred in kompresorsko kolo varita skupaj. V naslednjem koraku robot odstrani sestavni del in ga vstavi v pritrdišče, ki je v ta namen predvideno v napravi IHU108. Po optičnem prepoznavanju obdelovanca se začne dejanski postopek kaljenja s ciljno temperaturo 1000 °C. Nato se obdelovanec ohladi z vgrajenim indukcijskim tušem.

Zaradi zaporednega krmiljenja PLC (navigacija po menijih v nemščini) in brezkontaktnega merjenja temperature (pirometer) je mogoče določiti več programov ogrevanja, kar omogoča, da se učenci korak za korakom seznanijo z izboljšanjem energetske učinkovitosti. Ko se končni sestavni del odstrani iz naprave IHU108, se ponovno namesti na nosilno ploščo in izpusti iz varnostne celice.

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Naprave za indukcijsko kaljenje

Enota za indukcijsko utrjevanje (IHU120)

Vertikalno kaljenje majhnih delov
Ta enota je vertikalni kalilni sistem za kaljenje majhnih delov in za žarjenje vpenjal. Ta sistem je opremljen z rotacijskim vpenjalnim sistemom s hitrostjo...