Katalog

Lehnert GmbH

19.09.2024 02:09

Družba Lehnert GmbH je bila nagrajena kot delodajalec prihodnosti

Zadovoljni zaposleni kot osnova za uspeh

Podjetje Lehnert GmbH iz Fernwalda v osrednji zvezni deželi Hessen v preteklem letu poveča promet za 40 odstotkov / Prejme priznanje "Delodajalec prihodnosti"

Lutz Köppen, direktor podjetja Lehnert GmbH, se te dni dobro zabava: njegovo podjetje je pred kratkim prejelo znak "Delodajalec prihodnosti". To je dobra novica za srednje veliko podjetje, ki je specializirano za sisteme pregradnih sten in industrijsko notranjo opremo, v času, ko zelo primanjkuje kvalificiranih delavcev. "Zelo sem ponosen na to nagrado," priznava Köppen. Nagrada dokazuje, da podjetje ni le gospodarsko uspešno, temveč da so v središče njegovega delovanja postavljeni tudi zaposleni.
Podjetje Lehnert, ki je lani povečalo promet za 40 odstotkov na 24,5 milijona evrov, s funkcionalnimi in estetskimi koncepti prostorov ter odlično akustiko zagotavlja prilagodljive možnosti razvoja na delovnem mestu. Dejstvo, da ta uspeh ni samoumeven, temveč je povezan z ljudmi, ki delajo v podjetju, je bilo zdaj ponovno poudarjeno z nagrado. Podjetje je med postopkom prijave doseglo visoke ocene na petih področjih: sodobno vodenje, inovativna moč, stanje digitalne preobrazbe, prijaznost do zaposlenih in strategije zaposlovanja. 85 zaposlenih, vključno s tremi vajenci, trenutno izkorišča pozitivno delovno okolje v podjetju.
Letos se bo število zaposlenih še povečalo, saj se bo zaposlilo 5-10 novih sodelavcev in dva nova pripravnika, predvsem na komercialnem in tehničnem področju. Iščemo industrijske in pisarniške referente, tehnike in risarje. Poleg številnih dodatnih možnosti za usposabljanje se bomo usposabljali zlasti za strokovno znanje s področja informacijske tehnologije, da bi bili vedno na tekočem s časom. "V podjetju skušamo zelo proaktivno spodbujati digitalizacijo," pravi generalni direktor. Na to temo gleda kot na veliko priložnost za ohranjanje konkurenčnosti v prihodnosti.

Lehnert bo letos vložil tudi 500.000 evrov v stroje in programsko opremo, da bi bil tehnično na tekočem. Med drugim so za novo proizvodno halo kupili aluminijasto žago z dvojnim poševnim rezom, industrijske tovornjake in sistem za stisnjen zrak. Sodobna hala je bila zgrajena lani in je stala 2,5 milijona evrov. Dodani so bili tudi fotovoltaični sistem in štiri postaje za elektronsko polnjenje.
Siemens Healthineers v Forchheimu/Bavarska je eno od podjetij, ki jih je podjetje iz osrednje Hesseje pridobilo s svojim strokovnim znanjem. Za strokovnjake s področja medicinske tehnologije gradijo kabine za zaščito pred sevanjem v vrednosti več kot pet milijonov evrov. Med drugim se med proizvodnjo predela 350 ton svinca.

Več novic

Lutz Köppen, direktor podjetja Lehnert GmbH, se te dni dobro zabava: njegovo podjetje je pre...

Elegantni elementi pregradnih sten iz jekla in stekla
Element...