Katalog

Lehnert GmbH

28.08.2023 01:08

Podjetje Lehnert GmbH iz Fernwalda v osrednji zvezni deželi Hessen v preteklem letu poveča promet za 40 odstotkov / Prejme priznanje "Delodajalec prihodnosti"

Lutz Köppen, direktor podjetja Lehnert GmbH, se te dni dobro zabava: njegovo podjetje je pred kratkim prejelo znak "Delodajalec prihodnosti". V času velikega pomanjkanja kvalificiranih delavcev je to dobra novica za srednje veliko podjetje, ki je specializirano za sisteme pregradnih sten in industrijsko notranjo gradnjo. "Zelo sem ponosen na to nagrado," priznava Köppen. Nagrada dokazuje, da podjetje ni le gospodarsko uspešno, temveč v središče svojega delovanja postavlja predvsem zaposlene.
Podjetje Lehnert, ki je lani povečalo promet za 40 odstotkov na 24,5 milijona evrov, na delovnem mestu ponuja funkcionalne in estetske koncepte prostorov za prilagodljive razvojne možnosti z najboljšo akustiko. Dejstvo, da uspeh ni samoumeven, temveč je povezan z ljudmi, ki delajo v podjetju, je bilo zdaj znova poudarjeno z nagrado. Podjetje je v prijavi doseglo točke na petih področjih: sodobno vodenje, inovativna moč, stanje digitalne preobrazbe, prijaznost do zaposlenih in strategije zaposlovanja. 85 zaposlenih, vključno s tremi pripravniki, trenutno izkorišča pozitivno delovno okolje v podjetju.
Letos se bo število zaposlenih še povečalo, zaposlili bomo 5-10 novih sodelavcev in dva nova pripravnika, predvsem na komercialnem in tehničnem področju. Iščemo industrijske in pisarniške referente, tehnike in risarje. Poleg številnih možnosti za dodatno usposabljanje se bomo usposabljali zlasti za znanje s področja informacijske tehnologije, da bi bili vedno na tekočem s časom. "V našem podjetju poskušamo agresivno spodbujati digitalizacijo," pravi direktor. Na to temo gleda kot na veliko priložnost za ohranjanje konkurenčnosti v prihodnosti.

Več novic

Elegantni elementi pregradnih sten iz jekla in stekla
Element...