Katalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Električna traktorska enota: en teden praktičnega preskušanja

Električni motor je zdaj več kot le alternativa za avtomobile. Kaj pa tovornjaki? Kljub visokim nabavnim stroškom, kratkim dosegom in veliki lastni masi se tehnologiji napoveduje obetavna prihodnost v tovornem prometu. Podjetje LKW WALTER kot pionir alternativnih možnosti prevoza, kot je kombinirani prevoz, seveda preučuje tudi alternativna goriva in pogonske sisteme. Rezultat tega so različni testi, kot je bil nedavni testni teden z vlečno enoto VOLVO na baterijski pogon (BEV) na Poljskem.


Testna faza: teden izključno električnega prevoza na dolge razdalje

Kot ena prvih prevoznih organizacij v Evropi smo lahko skupaj s poljskim prevoznim partnerjem en teden na daljših poteh obsežno testirali vlečno enoto BEV proizvajalca Volvo. Med več prevozi po Poljski se je tehnologija izkazala za zelo obetavno za prihodnost. Glavni dosežek: prihranek več kot 1 600 kg emisij CO2 na razdalji 2 435 km, kar je več kot 65-odstotni prihranek v primerjavi z dizelskim vozilom. Na dan je bilo mogoče prevoziti do 629 km.

Zakaj to počnemo?

Z več kot 558.000 prevozi v kombiniranem prevozu v letu 2022 in več kot 350 odhodi na dan podjetje LKW WALTER že leta izpolnjuje svojo odgovornost za zeleno prihodnost v evropskem tovornem prometu. Kljub temu pa je na progi dobesedno še veliko možnosti za razvoj. Menimo, da imajo vozila na baterijski pogon potencial za razvoj koridorjev z ničelnimi emisijami na kratkih progah pred in za nadaljnji prevoz v kombiniranem prometu. Zaradi tega bomo v bližnji prihodnosti razširili naše teste in upamo, da bomo v bližnji prihodnosti dosegli še en mejnik za kombinirani prevoz.

Več novic

Ponujamo vam tri modele, s katerimi bodo vaša vozila čim bolj zasedena. <...

Trajnostni razvoj in varstvo okolja sta med najpomembnejšimi vprašanji v družbi, gospodarstvu in...