Katalog

FLUX-GERÄTE GmbH

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

27.11.2023 01:11

Podjetje FLUX-GERÄTE GMBH je bilo priznano kot uradno podjetje KLIMAfit

Kaj je KLIMAfit?
S projektom KLIMAfit, ki je v skladu s smernicami za financiranje KLIMAfit dežele Baden-Württemberg, podjetja s podporo podjetja Arqum GmbH pripravijo svojo bilanco toplogrednih plinov in izpeljejo ekonomsko upravičene ukrepe za izboljšanje svoje energetske učinkovitosti in zmanjšanje posameznih emisij. Sodelovanje v programu se torej ne izplača le z vidika varstva podnebja, rabe virov in operativnega znanja, temveč tudi z vidika prihranka stroškov. Program se osredotoča na zmanjšanje emisij toplogrednih plinov.

Izvajanje in koraki projekta
V šestih mesecih sodelujoča podjetja na štirih delavnicah svetovalci usposobijo za vse teme, povezane s podnebjem. Povabljeni so tudi zunanji strokovnjaki, ki poročajo o trenutni praksi in novih, inovativnih tehnologijah na ustreznih področjih za vsako od ključnih tem. Individualna svetovanja, ki potekajo vzporedno z delavnicami, predstavljajo jedro projekta. Na teh srečanjih se z vsakim udeležencem projekta opravi individualna analiza pomembnosti, da se določi obseg bilance toplogrednih plinov. Ko je bilanca toplogrednih plinov uspešno pripravljena, se udeležencem ob podpori svetovalcev individualno pokaže, na katerih področjih obstajajo možnosti optimizacije za sistematično zmanjšanje emisij in znižanje stroškov. Ti pristopi se zabeležijo v programu ukrepov in se izvajajo med projektom in po njem, če je to mogoče.

Bilancatoplogrednih plinov
Glavna vsebina projekta KLIMAfit je strukturna izdelava individualne bilance toplogrednih plinov za vsako sodelujoče podjetje na podlagi zahtev in načel Protokola o toplogrednih plinih. Tako imenovani obseg 1 (=posredne emisije) in obseg 2 (=neposredne emisije) mora kot obvezno vsebino določiti vsako sodelujoče podjetje. Ti vključujejo emisije iz porabe električne energije in energije za ogrevanje ter voznega parka. Analiza pomembnosti se uporablja tudi za določanje, katere emisije iz področja 3 (= emisije v zgornjem/spodajnem toku) se vključijo v bilanco stanja podjetja na podlagi meril količine, razpoložljivosti podatkov in obsega vpliva. Sem spadajo na primer poslovna potovanja, kupljeno blago, emisije iz prevoza na delo, prevoz in dogodki. Rezultat tega so individualne bilančne omejitve za vsako podjetje.

Zaključek projekta
Ob koncu projekta skladnost z zahtevanimi merili preveri neodvisna komisija. Vse sodelujoče organizacije prejmejo nagrado na odmevnem dogodku.


Rezultat
Zmanjšanje stroškov in hkrati prispevek k varstvu podnebja - to so bili cilji, ki si jih je družba FLUX-GERÄTE GMBH zastavila ob začetku sodelovanja septembra 2022. V projektnem obdobju, ki je trajalo nekaj več kot devet mesecev, je družbi FLUX uspelo opredeliti veliko število posameznih ukrepov za zmanjšanje emisij in stroškov, zato je bila na koncu tudi uradno priznana kot podjetje KLIMAfit.

Podnebna smernica FLUX
FLUX-GERÄTE GMBH
Prva električna bobenska črpalka na svetu je bila leta 1950 krščena kot FLUX. Od takrat je nesporni pionir na področju tehnologije bobenskih črpalk pridobil izjemno strokovno znanje in izkušnje tudi na številnih drugih področjih črpalne tehnologije. Široka paleta izdelkov zdaj obsega najrazličnejše vrste črpalk z motorji, merilniki pretoka in dodatno opremo ter podsisteme za gradnjo obratov in posebne sistemske rešitve, kot so sistemi za praznjenje bobnov. Mednarodno delujoče družinsko podjetje s sedmimi hčerinskimi družbami in številnimi zastopstvi dobavlja svoje izdelke v več kot 100 držav po vsem svetu.

Več novic

od 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Razstavljavec: FLUX Pumps Corporation USA

Družba FLUX-GERÄTE GMBH je prejela pečat "Delodajalec prihodnosti"
Zanesljivo pridobivanje surovin za proizvodnjo mila