Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

20.11.2023 01:11

Kraljevo gradbišče na Danskem

Grad Frederiksborg na Danskem je obsežno prenovljen z dvigali GEDA

Kraljevo gradbišče na Danskem
Grad Frederiksborg na Danskem doživlja obsežno prenovo z dvigali GEDA
Hillerød, Danska - Zgodovinski grad Frederiksborg v Hillerød na Danskem poteka obsežna prenova na njegovi vremenski strani, pri čemer se uporabljata dve dvigali z zobato gonilko GEDA (transportna ploščad GEDA 500 Z/ZP in dvigalo za material GEDA 300 Z). Ta gradbeni projekt, ki bo predvidoma trajal tri do štiri leta, je impresiven primer ohranjanja kulturne dediščine.

O gradu Frederiksborg
Grad Frederiksborg, ki ga je v začetku 17. stoletja zgradil kralj Christian IV, je danes priznan kot največji renesančni grad v Skandinaviji. S svojo bogato arhitekturo in zanimivo zgodovino grad izstopa kot spomenik danske moči in kulturne dediščine. Veličastne sobe in razstave znotraj grajskih zidov hranijo bogato zbirko portretov, zgodovinskih slik, pohištva in izdelkov domače obrti ter ponujajo vznemirljivo potovanje skozi 500 let danske zgodovine. V gradu že od leta 1878 domuje Muzej narodne zgodovine, zato je pomemben del danske kulturne zgodovine.


Obnova grajske fasade
Obnova grajske fasade: Obnova vremenske strani in prenova strehe gradu Frederiksborg sta pomembna koraka pri ohranjanju zgodovinskega sijaja te izjemne stavbe. Za uspešno izvedbo tega projekta se uporablja transportna ploščad GEDA, GEDA 500 Z/ZP. Vendar bo najprej uporabljeno dvigalo za material GEDA 300 Z. To omogoča varno in učinkovito postavitev odrov. Transportna ploščad GEDA 500 Z/ZP je pravi pomočnik pri dejanskih obnovitvenih delih. Zahvaljujoč dvema ločenima upravljalnikoma se lahko ta naprava uporablja tako za prevoz ljudi kot
materiala. Zahtevana transportna višina 30 metrov za dvigalo ne predstavlja težav, saj lahko upravlja z največjo višino montaže 100 metrov.
Ta impresivni projekt prenove je rezultat tesnega in dolgoletnega uspešnega sodelovanja
med podjetjem GEDA, vodilnim podjetjem na področju vertikalnega dostopa, in podjetjem Hejs.dk A/S, priznanim prodajnim in servisnim partnerjem iz Danske. Zahvaljujoč namestitvi opreme podjetja Hejs.dk A/S je bilo mogoče uspešno izvesti ta pomembna obnovitvena dela in ohraniti sijaj gradu.
GEDA 500 Z/ZP lahko dvigne 1 000 kg ali do 5 oseb. Tudi model GEDA 300 Z lahko doseže največjo višino dvigovanja 100 metrov, njegova nosilnost pa je 300 kg. Obe dvigali imata impresivno hitrost dvigovanja, ki zagotavlja učinkovit vertikalni transport. Varen in učinkovit prevoz materiala ali orodja za gradbene odre bi bil nepredstavljiv brez tega majhnega in prilagodljivega pomočnika.

Poseben poudarek tega projekta je namestitev dvigala GEDA 500 Z/ZP na montažni ploščadi v vodi, ki premaguje izzive prenove na vremenski strani gradu. Zaradi inovativne porazdelitve sil in s tem majhnih sil sidranja je mogoče to transportno ploščad zasidrati neposredno nad odrom. To je izjemna prednost, zlasti za to zgodovinsko fasado. Prenova gradu Frederiksborg ne predstavlja le pomembne obnove zgodovinske znamenitosti, temveč tudi poudarja učinkovitost sodobne tehnologije v gradbeništvu.

Več novic

Transportna platforma GEDA 1200 Z/ZP v uporabi na irski obali
Regionalno družinsko podjetje Märker Zement GmbH in podjetje GEDA GmbH še naprej razvijata dolgoletno sodelovanje.

26.09.2023 01:05

Vsaka nota je primerna!
Srednje velik proizvajalec gradbenih in industrijskih dvigal GEDA GmbH je to zagotovil pri restavriranju cerkvenih orgel v Veroni.


SST HEJS se na dveh gradbiščih na Danskem zanaša na dvižne rešitve podjetja GEDA GmbH
...

Podjetji Märker Zement GmbH in GEDA GmbH, ki imata sedež v okrožju Donau-Ries, nadaljujeta tesno sodelovanje.
Stalna transportna platforma GEDA podpira vsakodnevni prevoz zelo občutljivih sistemov kamer v Donauwörthu