Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptični vmesnik na dotik deluje tudi brez zaslona

  • Intuitivni vmesniki HMI za mednarodni trg
  • Haptični HMI na dotik deluje tudi brez zaslona
Haptični vgrajeni vmesniki na dotik na osnovi stekla podjetja Irlbacher, globalnega strokovnjaka za obdelavo in funkcionalizacijo ravnega stekla, omogočajo intuitivne uporabniške vmesnike, ki lahko delujejo brez zaslona in s tem tudi brez govora. V steklo vgrajeni upravljalni elementi na osnovi PCAP, ki jih je mogoče občutiti tudi v rokavicah, nadomeščajo upravljalne elemente in gumbe, s čimer se izognemo odprtinam na sprednji plošči. Vsi proizvodni postopki za prilagojene rešitve se izvajajo v Nemčiji.

Haptični upravljalni elementi so lahko vgrajeni ali dvignjeni. Elementi v obliki konic prstov nadomeščajo gumbe in omogočajo intuitivno upravljanje, saj je na sprednji strani takoj prepoznavno, kje je treba izvesti operacijo. S to tehnologijo je mogoče modelirati tudi vhodne naprave v obliki drsnikov ali kodirnikov. Ustrezno razporejene diode LED ali majhni alfanumerični zasloni prikazujejo trenutne vrednosti nastavitev. Z ustrezno zasnovo osvetlitve ozadja in njegovih posameznih scen so postopki upravljanja intuitivno razumljivi in jasni tudi brez zaslona.

Mikrokrmilniki, ki se uporabljajo za analizo signalov senzorjev PCAP, ponujajo dovolj računske moči za vgradnjo nekaterih ali vseh strankinih aplikacij. V tem primeru posebna orodja zagotavljajo, da bo naročnikova intelektualna lastnina ostala zaščitena. To omogoča vzporedno izvajanje razvojnih nalog, s čimer se skrajša čas do prihoda na trg in zmanjšajo proizvodni stroški.

Irlbacherjevi vgrajeni vmesniki HMI temeljijo na tehnologiji PCAP. V skladu s tem so popolnoma zaprti, brez spojev, ne potrebujejo nobenih odprtin in zato zagotavljajo zaščito do IP69K. Čiščenje - ali, na primer v sektorju MedTech, higienska obdelava - se lahko izvaja kadar koli in brez težav. Odvisno od zahtev zasnove je vmesnik HMI vgrajen v notranjost ali prilepljen - ali pa predstavlja dejansko sprednjo stran naprave.

Pametna kombinacija senzorjev in osvetlitve ozadja pomeni, da je mogoče tudi kompleksno obnašanje naprave prikazati z najpreprostejšimi operativnimi postopki. Na primer, prvi dotik na stekleni sprednji strani aktivira napravo; osvetlitev ozadja se enakomerno dvigne. Tako na primer ni več potreben gumb za vklop. Vgrajeni nadzorni sistem je tako zmogljiv, da je mogoče realizirati tudi scensko osvetlitev. Osvetlitev vmesnika HMI se tako prilagaja ustreznemu stanju naprave in pričakovanemu procesu delovanja.

Brezčasno elegantni vmesniki HMI običajno uporabljajo bogato črno barvo kot osnovno barvo. Logotipe podjetij, imena naprav, simbole itd. lahko na sprednje steklo nanesete tudi s pomočjo UV-odpornega, okolju prijaznega keramičnega tiska. V zadnjem koraku obdelave se vse barvne plasti neločljivo emajlirajo s steklom, ki se hkrati predela v kaljeno varnostno steklo.

Skupina Irlbacher, ki obstaja že skoraj 90 let, velja za predelovalca stekla z najširšo paleto proizvodnih možnosti na svetu. Podjetje že več kot 15 let tiska elektronska vezja na steklo in podpira svoje stranke pri razvoju zahtevnih montažnih rešitev za prilagojene vgrajene vmesnike HMI na dotik, tako z zasloni kot brez njih.

Več novic

Zaradi vodil, vrezanih v zaslon na dotik, vaši prsti vedno vedo, kje so. Tipkanje in pisanje v de...

Zakaj potrebujete tiskana vezja, če lahko elektroniko tiskate tudi na steklo? Skupina Irlbacher že več kot 80 let obdeluje posebno steklo za različne industrije. S patentirano tehnologijo Impatouch podjetje iz Schönseeja v različnih aplikacijah dokazuje, da je mogoče hrbtno stran stekla uporabiti kot nosilec vezja in da je mogoče elektroniko namestiti neposredno na steklo