Katalog

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 9001:2015

Westdeutscher Drahtseil-Verkauf Dolezych GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 9001:2015

17.08.2023 01:08

Drugačen trak za pritrjevanje

Za privezovanje in zavarovanje tovora se običajno uporabljajo pritrdilni trakovi. Vendar včasih tudi nekonvencionalni načini vodijo do cilja

Ustvarjalnost pri vzdrževanju
Ena od naših strank je bila ustvarjalna pri iskanju preprostega in učinkovitega varnostnega ukrepa za vzdrževanje viličarjev. Pri tem je bilo treba ohraniti njihove zaščitne pokrove. V preteklosti je to povzročalo težave. V tej rešitvi ima glavno vlogo trak za pritrjevanje. Do zdaj je bil zaščitni pokrov "podprt" le z lesenimi tramovi - to je bila zelo nevarna konstrukcija, saj so se tramovi že ob rahlem dotiku nagnili in niso mogli več držati pokrova. Posledica tega so bile modrice in druge poškodbe rok zaposlenih.

Čarobna beseda je "prilagodljiv"
Zato je moral naročnikov oddelek za varnost pri delu hitro razviti prilagodljivo in robustno rešitev. Varnostniki so vzeli trakove za pritrjevanje z močjo 2.000 daN, pritrdili njihove S-kljuke na zaščitni pokrov, 35 mm trak enkrat prepeljali čez streho vozila - in popoln trak je bil pripravljen, tako kot za pritrjevanje tovora. Ker zaskočka omogoča prilagodljivo spreminjanje dolžine traku, je mogoče to rešitev uporabiti tudi pri različnih velikostih zaščitnih pokrovov viličarjev. Drugačna vrsta pritrdilnega traku, vendar zelo spretno uporabljena!

Več novic

27.07.2023 01:00

DoNova® na tekočem traku
Uporablja se kot zanka za glavo

05.07.2023 01:05

#Spotted



Osem metrov verige za privezovanje si preprosto premetavate čez levo ramo, hkrati pa...

Družba Dolezych zagotavlja varnost pri prevoznikih avtomobilov
Udo Dolezych ponovno izvoljen za predsednika