Katalog

GEDA GmbH

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

13.05.2023 00:05

Trajno industrijsko dvigalo za sosesko

Družba GEDA je lahko pri največjem evropskem dobavitelju sladkornih izdelkov namestila novo industrijsko dvigalo. V podjetju Südzucker AG je bila zdaj nameščena stalna naprava, ki zagotavlja veliko olajšanje.

Tovarna skupine Südzucker v "mestu cvetja" Rain am Lech že od leta 1957 proizvaja sladkor za vso Evropo. Tovarna se nahaja na mejnem območju med Švabsko in Zgornjo Bavarsko in je vedno predstavljala inovacijo in učinkovitost. Sosednje podjetje GEDA GmbH v Asbach-Bäumenheimu, ki je oddaljeno le 12 km, obstaja nekoliko dlje.

Proizvajalec gradbenih in industrijskih dvigal ima tam sedež že več kot 90 let in izdeluje dvigala "Made in Germany", od majhnih vlečnih dvigal do velikih industrijskih dvigal. Ime GEDA pomeni kakovost, strokovno znanje in usposobljenost v industriji gradbenih strojev in na gradbiščih. Dobri odnosi s sosednjimi podjetji v regiji so trdno zasidrani v kulturi podjetja.
V kraju Rain am Lech se vsako leto proizvede več tisoč ton sladkorja. Med kampanjo
, ki poteka od septembra do januarja, zaposleni delajo 24 ur na dan, da bi obvladali to ogromno količino dela. To pomeni, da je mogoče letno potrebo po sladkorju za nemškega državljana pridelati v manj kot dveh sekundah. Tovarna za to proizvodnjo potrebuje silose z več kot 100.000 tonami sladkorja. Da bi blago iz proizvodnega območja prišlo do silosov, so potrebni različni transportni trakovi in oprema v tako imenovanem dvigalnem stolpu. Za prevoz orodja, pripomočkov in ljudi za kompleksno čiščenje ter vzdrževalna dela do ustreznega mesta delov tovarne in do stropa silosa je bilo nameščeno vozilo GEDA SH 500. Prevoz do 500 kg ali šestih oseb je mogoče opraviti enostavno, varno in hitro. To dvigalo GEDA zagotavlja nemoten prevoz točno na želeno mesto. Učinkovitejši delovni procesi pri vzdrževanju in servisnih delih omogočajo velik prihranek časa in stroškov. Trikotni jambor z dvigalom je nameščen na zunanji strani stolpa, kar v primerjavi s prejšnjim dvigalom v notranjosti stolpa prihrani veliko prostora. Trikotni jambor je postavljen na 43,4 m in zagotavlja, da je dosežena zahtevana višina dvigala 38,6 m. Zaradi vzdrževalnih del na tekočem traku, ki jih je pogosto treba opraviti hitro, je potreben hiter prevoz.
Tako lahko to industrijsko dvigalo deluje s hitrostjo 40 m/min. Dvigalo GEDA SH je popolnoma prilagojeno okoliškim razmeram in je prepričljivo tudi v najtežjih okoljih. Zato se ta naprava uporablja tudi v cementarnah, obratih za mešanje asfalta, kemičnih obratih ali objektih na morju in še marsikje drugje. Ne le bližina kraja, ki je prepričala stranko, da se je tega projekta lotila s podjetjem GEDA, temveč so bile merilo za odločitev tudi dolgoletne izkušnje proizvajalca gradbenih in industrijskih dvigal. Posebne želje in specifikacije je bilo mogoče uresničiti brez težav.
Ne glede na to, ali je bila določena najmanjša svetla razdalja 2 m x 1,7 m ali zahtevana posebna kletka dvigala z dvema ročnima vertikalnima vratoma in oknom za ogled - podjetje GEDA je imelo rešitev za vse. Poleg nadstropja mora ta naprava oskrbovati še dve nadstropji.
Poslovna lokacija Donau-Ries se lahko uvrsti med gospodarsko najmočnejše regije v Nemčiji.
K tej močni
gospodarski rasti prispevata tudi sodelovanje in izmenjava med tamkajšnjimi podjetji. Posebej značilni so močan srednji razred in najrazličnejše panoge ter visoko specializirana podjetja.

Več novic

Dve napravi GEDA 3700 Z/ZP podpirata gradnjo nove nacionalne bolnišnice


za podjetje GEDA GmbH iz Asbach-Bäumenheima je na teku podjetij 2024 startalo 18 udele...

GEDA Multilift P22 Premium kot pomočnik v drugem največjem angleškem mestu
Več naprav družbe GEDA pomaga dokončati ekskluzivna stanovanja v novem gradbenem kompleksu v Pragi.

15.03.2024 01:05

ČAS ZA NOVO POGLAVJE
Začelo se je novo poglavje v GEDA Central

04.03.2024 01:05

ČAS ZA NOVO POGLAVJE
GEDA odpira novo poglavje 29. februarja 2024 OHRANITE DATUM - 29.02.2024. Na ta dan bomo z ekskluzivnim spletnim dogodkom odprli novo poglavje v družbi GEDA.