Katalog

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Trend so rešitve za manjše pretoke

Na številnih trgih opažamo premik k miniaturizaciji. Na primer v laboratorijih je delovni prostor vse dražji. To je trend zmanjševanja velikosti, zmanjševanja površine... to je trend. Vse z istim ciljem: prihraniti stroške.

Kako to vpliva na naše pretočne rešitve? Majhni merilniki pretoka in kompaktni regulatorji tlaka z minimalnimi dimenzijami ustrezajo temu trendu zmanjševanja površine. Zato nenehno oblikujemo nove izdelke z manjšimi dimenzijami.

Zakaj je pomembno zmanjševanje odtisa pri pretočnih rešitvah?
Ker sem delal tako v znanosti o življenju kot v analitični industriji, me navdihujejo vedno večje zahteve po majhnih odtisih. Že vrsto let se nadaljuje trend, da so laboratorijske nepremičnine vse dražje, kar je privedlo do zmanjševanja površine pretočnih instrumentov.

Močno gonilo zmanjševanja površine je bila pobuda za sistem NeSSi, ki je komercialno znan kot Parker IntraFlow in Swagelok MPC. Ta pobuda je navdihnila Bronkhorstove najbolj kompaktne instrumente, serijo IQ+FLOW.

Z

odtisom 17 mm x 17 mm za notranje gradnike - kot so senzorji in ventili - nam je uspelo ohraniti še manjši od univerzalne postavitve NeSSI 1,5" x 1,5".

Kompaktne rešitve za pretok in tlak
Ker vemo, da je zmanjšanje odtisa in prihranek stroškov ključnega pomena na trgih znanosti o življenju, biotehnologije in analitike, še naprej razvijamo izdelke, ki izpolnjujejo te zahteve v kombinaciji z želeno zmogljivostjo. Majhen odtis naših pretočnih instrumentov je že vrsto let naš cilj.

Naša najnovejša razširitev linije izdelkov je del serije regulatorjev tlaka IQ+FLOW. Novi regulatorji tlaka z medijsko izoliranimi senzorji tlaka lahko upravljajo veliko več različnih medijev, kot so helij, vodik, kisik, metan, vlaga, korozivni plini in vnetljivi plini. Več o teh regulatorjih tlaka.
IQ+FLOW, kompaktni regulator tlaka

Rešitve za razdelilni pretok za razširjeno funkcionalnost
Če se ukvarjate s popolno prenovo sistema in imate možnost vključiti nove tehnologije, se lahko odločite za uporabo rešitev za razdelilni pretok in svojemu sistemu dodate več funkcionalnosti.

Analitična oprema je dober primer kompleksnega pretočnega sistema, ki lahko izkoristi rešitve za razdelilni pretok z razširjeno funkcionalnostjo z dodajanjem senzorjev tlaka, senzorjev pretoka, ventilov in kompleksnejših pretočnih poti.
Rešitve za razdelilni pretok

Inovacije s tehnologijo čipov MEMS
Velikost in funkcija tehnologije senzorjev sta odvisni od fizikalnih značilnosti merilnega principa. Da bi spremenili velikost odtisa, smo torej morali preučiti alternativne merilne tehnologije.

V sodelovanju s TNO, nizozemsko organizacijo za aplikativne znanstvene raziskave, smo zasnovali vrsto izjemno kompaktnih merilnikov pretoka in regulatorjev tlaka, ki temeljijo na tehnologiji čipov MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems). To nam omogoča, da ponujamo popolnoma funkcionalne instrumente z najmanjšo površino 20 x 40 mm, kar je veliko manj od površine običajnih merilnikov pretoka in instrumentov za nadzor tlaka.

Rešitve za pretok po meri
Senzorji pretoka in tlaka, vključno s proporcionalnimi ventili, zapornimi ventili in filtri, so na voljo kot kompaktni predmeti, kot Lego. To nam daje možnost, da prilagodimo vaše kompaktne večkanalne pretočne sisteme tako, kot jih potrebujete.

Kakšne koristi imate od tega?

  • Kompaktna sestava zagotavlja prostorsko učinkovitost
  • Zgoraj nameščeni moduli in moduli s stranskimi odprtinami, ki so zlahka dostopni
  • Brez kompromisov glede funkcionalnosti krmiljenja
  • Predhodno preizkušeni sklopi razdelilnikov "Plug and Play", kar zmanjšuje zahteve strank po testiranju
  • Analogna ali digitalna komunikacija
Če menite, da bo prilagojena pretočna rešitev izpolnila vaše potrebe, nam sporočite in izzovite našo ekipo.

Več novic

merilniki in krmilniki pretoka plina MASS-STREAM™
Razširitev serije IQ + FLOW® z medijsko izoliranimi senzorji
Hitro in stabilno, preverjeno in natančno