Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

16.11.2022 03:11

Nexofox BGE 5510 dPro naredi vsak motor pametni motor

Pod okriljem podjetja nexofox se lahko zunanja elektronika BGE 5510 dPro uporablja za vse motorje ne glede na proizvajalca. Nexofox je blagovna znamka IIoT podjetja Dunkermotoren in je zato del podjetja AMETEK. Elektronika podpira vse običajne komunikacijske vmesnike, vključno s CANOpen, PROFINET, EtherCAT in Ethernet/IP, ter varnostne funkcije, kot je STO.

Poleg tega je mogoče vse funkcije sistema nexofox uporabiti za vse vrste in blagovne znamke motorjev BLDC in DC, s čimer se vsak motor spremeni v pametni motor. Standardne funkcije nexofox vključujejo brezplačno programsko orodje MotionCode in funkcije IIoT, kot je spremljanje stanja v oblaku s funkcijo SmartDiagnostics. To omogoča izvajanje obsežnih aplikacij neposredno na samih krmilnikih. Eden od primerov je ZeroPLC, pri katerem ime pove vse - celotna aplikacija je implementirana neposredno na BGE 5510 dPro s programom MotionCode, kar zmanjša promet po vodilu in v nekaterih aplikacijah naredi ločen PLC nepotreben - zato ZeroPLC pogosto pomeni tudi ničelne stroške.

Pogled v bližnjo prihodnost obljublja še več - tako na programski kot na strojni strani. Na področju programske opreme bodo že objavljene razširitve za SmartDiagnostics, na primer interakcija med krmilnikom in aplikacijo SmartphoneApp ali celo oddaljeni osciloskop. Vztrajno se pospešuje tudi širitev razvojnega okolja MotionCode, ki bo vključevalo vedno več novih funkcij, ki bodo še bolj olajšale programiranje. Kar zadeva strojno opremo, so bili že napovedani krmilnik BGE 5560 dPro z razponom moči do 60 A trajnega toka ter ustrezne rešitve modulov za oba krmilnika, ki bodo predvidoma predstavljeni že leta 2023. Na ta način bo v prihodnosti mogoče pokriti še širši spekter moči in aplikacij.

Poleg čiste strojne in programske opreme podjetje nexofox zagotavlja tudi potrebno podporo za zagon ali nastavitev vseh motorjev na BGE 5510. Več storitvenih funkcij vključuje tečaje usposabljanja okrog parametrizacije in navodila za pravilno izvajanje kode MotionCode.

Več novic

Dunkermotoren, blagovna znamka podjetja AMETEK, je že vrsto let Siemensov produktni partner za sisteme SIMATIC MICRO-DRIVE. V zadnjem času Dunkermotoren tesneje sodeluje s Siemensom pri nadaljnjem razvoju PROFINET-a, od proizvajalca neodvisne tehnologije vmesnika industrijskega etherneta. Zato je bilo smiselno združiti moči in s skupnim prototipnim modelom na sejmu predstaviti naš skupni razvoj

Potem ko je bil sejem sps v Nürnbergu 2021 zaradi Covid-19 v kratkem odpovedan, se industrija avt...

Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK Advanced Motion Solutions, uvaja novo standardizirano oznako tipa za svoje motorje in pogonske rešitve. Ta združuje vse pomembne informacije o motorju ali celotni pogonski kombinaciji, na primer z menjalnikom, kodirnikom, zavoro in elektroniko, na eni sami nalepki
MAE, blagovna znamka podjetja AMETEK Advanced Motion Solutions, ki si vedno prizadeva za inovacije in tehnične izboljšave, je razvila novo platformo za puhala, posebej zasnovano za čistilne naprave na baterijski pogon
Od 1. junija 2022 je Dunkermotoren, blagovna znamka družbe AMETEK Advanced Motion Solutions, uradni član združenja Industrial Digital Twin Association "IDTA"
Serija ščetkanih motorjev na enosmerni tok GR podjetja Dunkermotoren se je v desetletjih na trgu izkazala kot izjemno robustna in zanesljiva. Zato je ta serija zelo priljubljena in je merilo za druge dobavitelje. Z najnovejšo revizijo je Dunkermotoren izboljšal toplotno upravljanje in odpornost proti koroziji, kar še dodatno krepi njen vodilni položaj.