Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Eppendorf donira 20.000 evrov organizaciji EMBL za spodbujanje žensk, ki delajo v znanosti

  • Podpora za "Napredek žensk v znanosti"
  • Božična donacija omogoča 20 postdoktoricam, da se vključijo v program za znanstvenice na vodilnih položajih
  • Donacija poudarja dolgoletno korporativno partnerstvo med EMBL in Eppendorfom
Hamburg, 22. november 2021 - Danes je podjetje Eppendorf SE podarilo 20.000 evrov Evropskemu laboratoriju za molekularno biologijo (EMBL) na spletni predstavitveni slovesnosti. Sredstva so namenjena projektu EMBL "Napredovanje žensk v znanosti", ki znanstvenicam omogoča začetek vodstvene kariere na znanstvenih področjih.

Generalna direktorica EMBL Edith Heard je v zahvali podjetju za donacijo darilo označila kot pomemben signal za usposobljenost raziskovalk. Heardova je dejala, da je za vodstveno raven v znanstveni skupnosti značilno jasno neravnovesje glede na spol: "Da bi to neskladje izravnali, je center EMBL leta 2020 ukrepal in začel izvajati program, imenovan 'Vodenje in odličnost za ambiciozne ženske podoktorice' (LEAP), ki vključuje enoletni program mentorstva in coachinga. Ta velikodušna donacija podjetja Eppendorf bo omogočila 20 dodatnim ženskim postdoktoricam, da pridobijo kvalifikacije, ki jih potrebujejo za vodstveno kariero. Upamo, da bodo postale vodje skupin, vodilne raziskovalke in docentke na znanstvenih področjih."

Večja prepoznavnost žensk v znanosti

Vključenost in raznolikost sta pomembni vprašanji v skupini Eppendorf, je povedala Eva van Pelt, izvršna direktorica Eppendorf SE: "Solidarnost, strpnost in raznolikost so značilnosti kozmopolitske kulture, ki jo goji Eppendorf, in temelj uspeha podjetja. Razlika med številom moških in žensk na vodilnih položajih v znanstveni skupnosti je resen problem. Povečanje prepoznavnosti žensk v znanosti je tako deklariran cilj kot tudi pomembna skrb podjetja Eppendorf."

EMBL in Eppendorf: dolgoletno partnerstvo

EMBL in Eppendorf Group imata skupno zgodovino, ki temelji na dolgoletnem sodelovanju na področju programov korporativnega partnerstva. Poleg tega že 10 let poteka slovesna podelitev prestižne nagrade Eppendorf za mlade evropske raziskovalce na EMBL v Heidelbergu. Nagrada se podeljuje kot priznanje mladim znanstvenikom za vrhunske dosežke na področju raziskav na področju znanosti o življenju.Več novic

Leto 2021 predstavlja pomemben mejnik za vse, ki delajo v laboratoriju. Pred 60 leti je Eppendorf...

Vodilno podjetje na področju znanosti o življenju Eppendorf predstavlja novo centrifugo, zasnovan...