Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Družba Franke rešuje zahtevno nalogo glede ležišč za rezalnike s spiralno krono

Izziv postane zgodba o uspehu: Potem ko je podjetje Kronen GmbH že sodelovalo pri iskanju rešitve z več dobavitelji, je končno našlo partnerja v podjetju Franke, ki je s prefinjenim vrtljivim obročem obvladalo težko nalogo skladiščenja. Podjetje Kronen

razvija in proizvaja stroje in celotne linije za predelavo hrane - te vključujejo funkcije za rezanje, pranje, lupljenje in pakiranje. "Kakovost in svetovalna usposobljenost našega podjetja sta cenjeni po vsem svetu. Zato so zahteve postavljene visoko. Naše stranke pri nas najdejo prave stroje za izdelke, ki jih obdelujejo," pojasnjuje Sebastian Serrer, inženir oblikovanja v podjetju Kronen.

Zahtevni pogoji za kotalne ležaje

Eden od teh strojev je spiralni rezalnik SP150, ki razreže sadje in zelenjavo na dolge trakove v obliki špagetov. "Pri visoki hitrosti na primer iz bučke s premerom 15 cm naredi 16-metrsko spiralo," pravi Sebastian Serrer. Druga možnost uporabe so zelenjavni rezanci z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ki so trenutno v modi.

Izdelava stroja, ki lahko izvaja tovrstne umetniške reze, ni enostavna. To velja tudi za integracijo dobavljenih sestavnih delov. Posebne zahteve so na primer veljale za valjčni ležaj, ki vodi rezalno orodje. Pri tem je bil še posebej pomemben razvoj temperature. Močno segrevanje kotalnega ležaja bi poslabšalo kakovost predelane hrane, zato se mu je bilo treba za vsako ceno izogniti.

Poleg tega je bilo treba premagati še druge izzive: "Med začetnimi preskusi z običajnimi ležaji je v ležaje nenehno vdirala umazanija," se spominja inženir oblikovanja Sebastian Serrer. "Obstajala je tudi težava, da je preveč čiščenja, na primer s parnimi curki in curki vode, poškodovalo ležaje." Vendar so bili higienski standardi zlasti v živilski industriji izredno pomembni. Večji intervali čiščenja zato niso bili izvedljiva rešitev.

Profil rešitve Franke

Po meri izdelan vrtljivi obroč Franke
Uporaba v živilskopredelovalni industriji
Posebni izzivi: preprečevanje nastajanja toplote; pogosto in intenzivno čiščenje
Zahteve glede ležajev: Hitrost, higiena, tesnost, gladko delovanje in dolga življenjska doba

Več novic

26.03.2024 02:00

Ni prostora ni argument
V svetu tehnologij ležajev je v središču pozornosti inovativna rešitev: ležaj z žično tirnico.

Družba Franke GmbH ima od leta 1954 sedež na Obere Bahnstraße v Aalenu. Na podlagi izuma le...

Enostavno upravljanje in dobra zasnova: Mlado podjetje Sachs Products pripisuje tem lastnostim po...

Španski proizvajalec pakirnih strojev Mespack je specialist za fleksibilno embalažo. V pri...