Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Slovesnost ob položitvi temeljnega kamna Obrat 6

Družba Franke GmbH ima od leta 1954 sedež na Obere Bahnstraße v Aalenu. Na podlagi izuma ležaja z žično tirnico, ki ga je izumil ustanovitelj podjetja Erich Franke, smo se razvili v specialista za rotacijsko in linearno gibanje v številnih panogah. Nenehno dodajamo nova področja uporabe, kot je e-mobilnost. Proizvodna področja rastejo skupaj z nalogami.

Vidimo se kot razvojni partner za inovativne rešitve. Podjetje Franke, prilagojeno zahtevam strank, ustvarja tehnične mojstrovine za posebne. Nadvse tihi precizni ležaji za računalniške tomografe ter ultralahki kotalni ležaji iz 3D-tiskalnika. Frankejeve ležaje z žičnim vodilom najdete v medicinski tehnologiji, pletilnih strojih ali strojih za menjavo orodij. Z največjo hitrostjo sestavljajo tiskana vezja ali pa na tisoče kosov obračajo ogromne sončne panele, da sledijo smeri sonca. Podjetje Franke na svojem sedežu v Aalenu zaposluje približno 360 ljudi. Franke trenutno ponovno gradi:

Franke je do leta 2025 podnebno nevtralen

Trajnost je tudi za Franke veliko vprašanje. Podjetje želi biti do leta 2025 podnebno nevtralno. Že leta 2019 je bil prvič določen ogljični odtis enega od ključnih izdelkov: glavnega skladišča za računalniške tomografe. To je pokazalo, da 80 % emisij tega izdelka nastane v predhodnih ali nadaljnjih postopkih. Zato so skupaj z dobavitelji iskali načine za prehod na podnebju prijazne procese in jih vzpostavili.

Zaključek

Zahteve sodobnih industrijskih podjetij v globalni konkurenci se še naprej povečujejo. Ključ do uspeha je odprtost za nove trende ob hkratnem ohranjanju tradicije. V podjetju Franke to ravnotežje vsak dan znova uspeva.

Več novic

26.03.2024 02:00

Ni prostora ni argument
V svetu tehnologij ležajev je v središču pozornosti inovativna rešitev: ležaj z žično tirnico.

Enostavno upravljanje in dobra zasnova: Mlado podjetje Sachs Products pripisuje tem lastnostim po...

Španski proizvajalec pakirnih strojev Mespack je specialist za fleksibilno embalažo. V pri...

Izziv postane zgodba o uspehu: Potem ko je podjetje Kronen GmbH že sodelovalo pri iskanju rešitve...