Katalog

Azimut SpA

O Azimut SpA

Začetki

Podjetje Azimut Yachts je nastalo leta 1969, ko je mladi univerzitetni študent Paolo Vitelli ustanovil podjetje Azimut Srl in začel oddajati jadrnice.Prvi koraki k uspehu
Leta 1970 so nekatere prestižne navtične blagovne znamke imenovale podjetje za distributerja svojih plovil v Italiji.
Azimut je hitro razširil svoje poslovanje: Poleg distribucije je začelo oblikovati nove jahte. V skupnem podjetju z Amerglassom je zasnoval AZ 43' Bali, serijsko izdelano jadrnico iz steklenih vlaken, ki je bila takoj uspešna.
Podjetje je postopoma širilo svojo ponudbo, pri čemer se je osredotočilo na spodnji del trga - leta 1977 je predstavilo jahto AZ 32' Targa, "Ford T" v svetu plovil - in tudi na zgornji del trga (leta 1982 je bila predstavljena nepozabna jahta Azimut 105' Failaka, ki je bila takrat največja množično proizvedena jahta iz steklenih vlaken).

Nakup Benettija in začetek lastne proizvodnje
Leta 1985 je Azimut kupil Benettija. Ta zgodovinska blagovna znamka s sedežem v Viareggiu je izdelovala plovila od leta 1873 in je zasnovala koncept megajahte.
Azimut je zdaj lahko izdeloval svoje lastne jahte ter določil nove sloge in industrijske standarde, ki so revolucionarno spremenili navtično industrijo, kot so: velika okna brez okvirjev, električni sedeži in notranjost iz orehovine. nove proizvodne lokacije in mednarodno priznanje
Od konca devetdesetih let dalje je Azimut z nakupom novih ladjedelnic v Fanu, prestrukturiranjem ladjedelnic Benetti v Viareggiu in gradnjo nove lokacije v Avigliani v provinci Torino postal vodilni proizvajalec jaht in megajaht.
Ta vodilni položaj se je potrdil v naslednjih sezonah zaradi številnih poslovnih uspehov in naložbene politike, ki je z leti okrepila Azimutove tehnološke in proizvodne zmogljivosti, zdaj pa so lokacije postavljene tudi v Braziliji.

 
Izbriši izbor

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Hrvaška

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Italija

Motorni colni (S Collection)

Generacija z ogljikovimi tehnologijami

Uporaba ogljikovih vlaken je konstrukcijska izbira, ki omogoča povečanje prostornine in površin ob ohranjanju enake teže, zato ohranj...