Katalog

A.G. Thorwarth Metallwarenfabrik GmbH

A.G. Thorwarth Metallwarenfabrik GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO/ TS 16949

A.G. Thorwarth Metallwarenfabrik GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • ISO/ TS 16949

O A.G. Thorwarth Metallwarenfabrik GmbH

Adam Georg Thorwarth je maja 1876 v Schmalkaldnu na Neumarkt 14 ustanovil podjetje "1.Deutsche Zwingenfabrik". Te objemke (pokrovčki na lesenih ročajih za ročno orodje) je z uvedbo globokega vlečenja izdeloval veliko bolj ekonomično kot prej.

Stalna rast je zahtevala novo stavbo na območju podjetja Blechhammer, pridobljeno okoli leta 1901, ki je bila prevzeta 31. januarja 1903 in je še danes v lasti družine. Od takrat se na tej lokaciji proizvajajo objemke, tulci, pokrovi in drugi globoko vlečeni deli, pri čemer se vedno upošteva racionalna proizvodnja.

Od leta 1990 je nadaljevanje družinske tradicije v rokah pravnuka ustanovitelja podjetja, dipl. ing. (FH) Jürgena Thorwartha. V najtežjih razmerah je podjetje ponovno usposobil za izpolnjevanje zahtev trga.
Danes 140-letno tradicijo kot naslednika nadaljujeta vnuka Michael Thorwarth in Andreas Tanz.

Danes lahko podjetje s sodobno tehnologijo globokega vlečenja in dodelave proizvede dobrih 120 milijonov izvlečenih delov na leto ter tako stabilizira svoj tržni položaj s poudarkom na rasti.

Obročne puše

Serijska proizvodnja npr. globoko vlečenih delov je predmet stalnega nadzora kakovosti v skladu s standardom DIN EN ISO 9001:2015.
Naš cilj je odkriti in odpraviti napake, preden se pojavijo....

Razvoji izdelkov

z veseljem vam bomo svetovali tudi glede razvoja novih izdelkov!