Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Nazaj na seznam

Merilniki hrapavosti (ROTOS)Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Poizvedba o izdelku  

Senzor hrapavosti, ki združuje vse značilnosti.

Z enim samim strojem samodejno izmerite dimenzijo, obliko/lokacijo in hrapavost: Večja produktivnost z enim samim zapisom.

Za preverjanje kakovosti sestavnih delov, npr. v pogonskih sklopih vozil, je treba omogočiti preverjanje hrapavosti in valovitosti v skladu s standardi. Senzor hrapavosti ZEISS ROTOS to prvič omogoča na enem koordinatnem merilnem stroju. Operaterji imajo koristi od poenostavljenega delovnega postopka za dodatno merilno gotovost in velik prihranek časa.

ZEISS ROTOS je namenjen uporabnikom, ki na koordinatnem merilnem stroju (KMM) preverjajo velikost, lego ali obliko in morajo na istem obdelovancu izmeriti tudi hrapavost in valovitost. Zahvaljujoč senzorju hrapavosti ZEISS ROTOS. je mogoče z eno CMM v celoti izmeriti vse značilnosti tehnične risbe in jih prikazati v enem zapisu. Ni več treba prehajati na instrument za merjenje površin.

Različne merilne položaje je mogoče doseči brez ponovnega približevanja, možna pa je tudi popolnoma samodejna vožnja, ne da bi operater vplival na merjenje površine. To traja le nekaj sekund v primerjavi s prejšnjimi nekaj minutami. Ker dela ni več treba prenašati in vpenjati, sta dovzetnost za napake med postopkom in vpliv operaterja praktično odpravljena.

Vendar je to še več: ZEISS ROTOS je mogoče prilagodljivo namestiti, da doseže vse površine na delu brez ponovnega pripenjanja. Poleg tega je senzor opremljen z vrtljivo/nagibno osjo. Merilni podatki iz senzorja ZEISS ROTOS se prek povezave Bluetooth prenesejo v računalnik za analizo. Podatki se nato uvozijo v programsko opremo CALYPSO prek strojnega gonilnika in jih je mogoče izvoziti skupaj z drugimi merilnimi podatki v skupnem zapisu. ZEISS ROTOS je na voljo za izbrane koordinatne merilne stroje s senzorskimi nosilci VAST.

Poizvedba o izdelku