Katalog

Systea GmbH

  • EN 1090

Nazaj na seznam

Podkonstrukcije fasad (ALHO)Systea GmbH

Poizvedba o izdelku  

Profilni sistem za vidno pritrjevanje lesenih oblog majhnega in velikega formata ter fasadnih oblog, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL, na navpične lesene nosilce.

Podkonstrukcijski sistem, ki temelji na sistemu ALHO, je sestavljen iz adapterjev za prevzem lesenih dolžin, stenskih nosilcev in dodatne opreme. Stenski nosilci so glede na toplotno obremenitev in zahteve izdelani iz aluminija, nerjavnega jekla ali poliamida, ojačanega s steklenimi vlakni.

Lesni adapterji s konstrukcijsko širino 50, 60 in 100 mm sprejmejo navpične lesene elemente, na katere se pritrdijo obloge ali kontra letve (sekundarna konstrukcija).

Lesni adapterji se na stenske nosilce priključijo z zakovicami, vijaki ali vijaki. Pri tem drsne točke prevzamejo vodoravne (vetrne) obremenitve, fiksne točke pa vodoravne in navpične obremenitve (mrtva obremenitev). Montaža brez omejitev poteka na drsnih točkah v navpičnih vzdolžnih luknjah. Za vsako navpično leseno dolžino je urejena ena fiksna točka.

Stenski nosilci so po želji lahko opremljeni s pomočnikom za montažo, ki omogoča pritrditev in držanje lesenega adapterja ter tako poenostavi delo.

Termostop elementi so na voljo kot toplotni delilniki za zmanjšanje učinkov toplotnih mostov.

Izbokline do 480 mm.
Material EN AW-6063 T 66

Aluminijasti lesni adapterji v obliki črke U
Za sprejem lesa debeline 50, 60 ali 100 mm
UH ALHO 50, L = 85 mm
UH ALHO 50, L = 160 mm
UH ALHO 50, L = 250 mm
UH ALHO 60, L = 85 mm
UH ALHO 60, L = 160 mm
UH ALHO 60, L = 250 mm
UH ALHO 100, L = 85 mm
UH ALHO 100, L = 160 mm
UH ALHO 100, L = 250 mm

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Podkonstrukcije fasad

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALWI-S)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje obložnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

Podkonstrukcijski sistem na osno...

Sistem profilov za vidno pritrditev (ALKAPO)

Profilni sistem z zaprtim preklopom za vidno pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč ali HPL.

ALKAPO z uporabo no...

Podkonstrukcije fasad (UKLA)

Profilni sistem za vidno pritrjevanje keramičnih fasadnih plošč velikega in majhnega formata, npr. velikosti 40 x 40 cm ali 60 x 60 cm, z nosilci.

Podkonstrukcijski sistem...

Podkonstrukcije fasad (Beta Universal II (visible fixing))

Podkonstrukcijski sistem brez toplotnih mostov za vidno in skrito pritrjevanje fasadnih plošč velikega formata.

Podkonstrukcijski sistem BETA Universal II brez toplotnih mo...

Sistem profilov za skrito pritrjevanje (ALWI-V)

Profilni sistem za skrito pritrjevanje oblog ali fasadnih plošč velikega formata, npr. iz vlaknenega cementa, aluminijastih kompozitnih plošč, keramike ali HPL.

Podkonstruk...