Katalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Nazaj na seznam

Obrat za ultra filtriranje – EnviroChemie GmbH

Poizvedba o izdelku  

Ultrafiltracija se uporablja na številnih različnih področjih in v različnih industrijah za čiščenje odpadne vode in prečiščevanje vode. EnviroChemie je vaš partner za zanesljive rešitve za trajnostno čiščenje vode s postopkom ultrafiltracije Envopur®.

Ta poseben membranski postopek se uporablja na primer za zadrževanje biomase, lahko podaljša življenjsko dobo kopeli za razmaščevanje, uporablja se pri recikliranju odpadne vode, ki nastaja med vibracijskim mletjem, in cepi emulzije olja in vode, kot je kondenzat kompresorjev. To je le nekaj aplikacij, pri katerih postopki ultrafiltracije Envopur® na ekonomsko in ekološko smiseln način zapirajo zanke pri upravljanju z vodo.

Posebnosti ultrafiltracije
Glavna razlika med ultrafiltracijo in mikrofiltracijo je v velikosti por membrane, ki se uporablja v modulih. Velikost por membrane je manjša od 0,1 µm in je zato manjša kot pri mikrofiltraciji, vendar večja kot pri nanofiltraciji.

Druga posebnost membran za ultrafiltracijo je njihova asimetrična struktura. Telo membrane je sestavljeno iz ločevalno aktivne plasti s porami v submikronskem območju in nosilne plasti z odprtimi porami, ki ima zgolj podporno funkcijo. Po drugi strani so membrane pri mikrofiltraciji simetrične in z odprtimi porami, pri čemer se velikost por v telesu membrane ne spreminja.

Postopki ultrafiltracije Envopur® , ki jih je razvila družba EnviroChemie, so zasnovani tako, da zagotavljajo ciljno ločevanje vnesenih onesnaževal s filtracijsko membrano in vam zagotavljajo optimalne rezultate pri čiščenju odpadne ali tehnološke vode.

Poizvedba o izdelku