Katalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Nazaj na seznam

Separatorji mašcobe – EnviroChemie GmbH

Poizvedba o izdelku  

Družba EnviroChemie je predstavila nov, patentiran separator maščob z vgrajeno elektroflotacijo, ki omogoča varčevanje z viri in energijo. Z novo tehnologijo je mogoče varno upoštevati mejne vrednosti za lipofilne snovi in vrednost pH.

V komercialnih kuhinjah in živilskopredelovalnih obratih je vgradnja sistemov za ločevanje maščob obvezna zaradi zaščite kanalizacijskega sistema pred usedlinami in korozijo, ki jih povzročajo maščobne kisline.

Predpisanih mejnih vrednosti za lipofilne snovi (100-300 mg/l, odvisno od lokalnih predpisov) in vrednosti pH (6,5-10) običajni separatorji maščob praviloma ne morejo zanesljivo upoštevati. Razlog za to so biološki procesi razgradnje v separatorju maščob. Pri tem nastajajo maščobne kisline, ki ponovno raztopijo izločene maščobe. Posledično se poveča vrednost izpusta lipofilnih snovi, vrednost pH pa pade pod zahtevano mejno vrednost.

Novost patentiranega ločevalnika maščob je vgrajena elektroflotacija. Z uporabo enosmerne napetosti v separatorju maščob poteka elektroliza vode v kisik in vodik. Nastali majhni plinski mehurčki okrepijo učinek flotacije. Prilepijo se na maščobe in tako pospešijo postopek ločevanja. Kisikovi radikali, ki prav tako nastajajo med elektrolizo, delno oksidirajo raztopljene organske spojine in tako dodatno znižajo mejno vrednost za lipofilne snovi. Odvečni plini se iz separatorja maščob odvajajo skozi streho. Novi ločevalnik maščob je avtomatiziran in ima vgrajen program odvajanja.

"Sistem je primeren tudi za naknadno opremljanje obstoječih sistemov ločevalnikov maščob, tako za vgradnjo v stavbo kot za vkopano v zemljo," dodaja Michael Zitzmann, vodja kompaktnih sistemov v podjetju EnviroChemie.

Poizvedba o izdelku