Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Nazaj na seznam

Naprave za testiranje CT za baterijske sisteme e-mobilnosti – Comet Yxlon GmbH

Poizvedba o izdelku  

Baterija - srce električnega avtomobila
Pri električnih avtomobilih je zmogljivost baterije ključnega pomena za zanesljivost, doseg in življenjsko dobo celotnega vozila. CT pregledi s sistemi Comet Yxlon CT podpirajo proizvajalce avtomobilov in baterijskih celic z zanesljivimi, zelo natančnimi podatki o pregledih, ki na primer pomagajo zmanjšati izmet pri množični proizvodnji. Računalniška tomografija se uporablja za pregledovanje surovin za baterijske celice ter posameznih celic, celic, zapakiranih v modul, in modulov, povezanih v baterijski sistem ali baterijski paket.

Učinkovitozagotavljanjekakovostibaterijskih celic
Eden največjih izzivov pri proizvodnji celic je visoka stopnja izmeta. Ker ta predstavlja pomemben stroškovni dejavnik, je pomembno, da pred nadaljnjo obdelavo odkrijemo okvarjene celice. Sistemi za CT pregledovanje podjetja Comet Yxlon pokrivajo široko paleto tehnik za nedestruktivno zagotavljanje kakovosti in meroslovne aplikacije. Te vključujejo meritve previsa katode/anode ter testiranje nečistoč in vključkov - najpogostejših napak v baterijski celici.

Zanesljiv CT pregled baterijskih modulov
Zaradi zelo majhnih toleranc komponent in priključkov ter posebnih zahtev za varjenje kontaktov je zlaganje baterijskih celic za proizvodnjo baterijskih modulov zahtevna naloga. Računalniška tomografija s sistemi Comet Yxlon zagotavlja natančne rezultate pregleda za oceno kakovosti poravnave skladovnice celic, zvarov ohišja, spojnih zvarov celic in zvarov zavihkov. Poleg tega laminografija s sistemom Comet Yxlon omogoča meritve previsov celic, ki so že vgrajene v module.

Preizkušanje baterijskih sistemov in paketov s CT
Ko so baterijski moduli sestavljeni v baterijski sistem, so povezani z ohišjem sistema - običajno je to kovinski odlitek -, ki deluje kot radiator. Comet Yxlon CT testni sistemi omogočajo proizvajalcem, da preverijo to povezavo in zagotovijo, da so vse komponente popolnoma funkcionalne.

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Računalniški tomografi (CT)

Računalniški tomografi (CT) (FF85 CT)

  • Serija: serija FF
  • Industrija: avtomobilska, elektronika, letalska in vesoljska industrija, znanost in raziskave, livarstvo, dodatna proizvodnja
  • Velikost napake: <1mm,...

Sistem mikro CT (FF20 CT)

  • Serija: serija FF
  • Industrija: avtomobilska, elektronika, letalska in vesoljska industrija, znanost in raziskave, polprevodniki, dodana proizvodnja
  • Velikost napake: <1&...