Katalog

Eppendorf SE

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Nazaj na seznam

Pipetne konice (epT.I.P.S.® BioBased)Eppendorf SE

Poizvedba o izdelku  

Eppendorf epT.I.P.S.® BioBased v volumnih do 1250 µL odpira nova vrata, da bi bilo laboratorijsko delo veliko bolj trajnostno, ne da bi bili pri tem ogroženi rezultati poskusov. Z uporabo druge generacije polimerov na biološki osnovi, izdelanih iz vsaj 90 % obnovljivih surovin (npr. odpadkov in ostankov pri rafiniranju rastlinskega olja ali uporabljenega kuhinjskega olja), je bil ogljični odtis teh pipetnih konic in filtrirnih pipetnih konic, povezan z izdelkom, znatno zmanjšan. "Splošna potrdila o kakovosti" o skladnosti s standardi in splošnimi zahtevami glede kakovosti, potrdila o čistosti za posamezne izdelke in serije ter "ACT certifikati" (neodvisni certifikat o vplivu na okolje My Green Lab) potrjujejo dobro znano kakovost izdelkov, ki jo lahko pričakujete od Eppendorfovih pipetnih konic. Temu je dodan še trajnostni dejavnik, ki se bo ob redni uporabi teh pipetnih konic in filtrirnih pipetnih konic odražal v bistveno manjšem ogljičnem odtisu vašega laboratorija.

Tako kot naše fosilne polipropilenske konice so tudi te izdelane po izjemno visokih standardih kakovosti in čistosti ter so oblikovane tako, da pokrivajo vse posebne zahteve vaših vzorcev. Konice za pipete epT.I.P.S.® BioBased, ep Dualfilter T.I.P.S.® BioBased- in ep Dualfilter T.I.P.S.® SealMax® BioBased filtrirne pipetne konice zahtevajo manj sile za pritrditev in izvrženje, hkrati pa popolnoma tesnijo in se odlično dopolnjujejo z vašimi pipetami Eppendorf, s katerimi tvorijo popolnoma integriran pipetni sistem, ki zagotavlja največjo natančnost, točnost in ponovljivost. Optimalno dopolnjujejo vaš delovni proces. Poleg tega vas podpirajo pri tem, da je vaš laboratorij bistveno bolj prijazen do okolja.
Odkar so potrošni material iz stekla izpodrinili potrošni material iz plastike na osnovi nafte, je postal nenadomestljiv v laboratorijih po vsem svetu: Zagotavljajo standarde kakovosti, ki so potrebni pri vse zahtevnejših raziskavah. V tem je tudi vse večji izziv v smislu trajnosti. Zato se Eppendorf ne osredotoča le na razvoj novih izdelkov, temveč tudi na nove, okolju prijaznejše materiale. Uspelo nam je celo najti polipropilen na osnovi obnovljivih surovin, ki ga zdaj uporabljamo za proizvodnjo nove generacije pipetnih konic.

Pipetne konice na biološki osnovi niso proizvedene le iz bolj trajnostnega izhodiščnega materiala, temveč so zdaj na voljo tudi v različici za ponovno polnjenje, ki izpolnjuje enake zahteve glede čistosti in sterilnosti kot običajni stojali za enkratno uporabo. Ta različica za ponovno polnjenje prihrani do 54 % fosilne plastike v primerjavi z običajnimi stojali in znatno zmanjša količino laboratorijskih odpadkov. Novi polnilci se odlično prilegajo v dobro znano škatlo epT.I.P.S.® Box 2.0.

Tako obe točki - biološke surovine za pipetne konice in bistveno manjša uporaba plastike za polnilce - prispevata k izboljšani bilanci CO2 v laboratoriju in k zmanjšanju količine laboratorijskih odpadkov.

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Pipetne konice

Pipetne konice (epT.I.P.S.®)

Z epT.I.P.S. - izvirnim Eppendorfovim "popolnoma integriranim pipetnim sistemom" - so konice optimalno prilagojene Eppendorfovim pipetam in seveda izpolnjujejo tudi zahteve standarda EN ISO 8655. T...

Nasveti za filtriranje (ep Dualfilter T.I.P.S.®)

ep Dualfilter T.I.P.S. filtrirne konice - vrhunska zaščita pipet in vzorcev pred neželeno in neopaženo kontaminacijo z aerosoli, kapljicami in brizganjem.

filtrirne konice ep Dualfilter T.I...