Katalog

Stingl Systems GmbH

Nazaj na seznam

Varnost jaškov (Stingl safety door)Stingl Systems GmbH

Poizvedba o izdelku  

Varnostna vrata Stingl - univerzalna in varna
Zaščita jaškov za modernizacijo in nove stavbe

Predvsem med modernizacijo v obstoječih stavbah z nejavnim prometom (npr. stanovalci hiš in hotelski gostje), pa tudi v novih stavbah, je treba odprtine jaškov zavarovati pred padcem in padajočimi predmeti.

Pri tem je potrebna varna, prilagodljiva, celopovršinska in stabilna rešitev. Na naslednjih slikah je prikazana vsa moč pristopa Stinglovih varnostnih vrat v primerjavi z običajnimi rešitvami, kot so gradbena vrata in plošče OSB. Namesto vrtanja in zatikanja ga preprosto vpnemo in pritrdimo.

Vrtljiva vrata za varnostna vrata Stingl so sestavljena iz jedra iz trapezoidne pločevine in so obdana z aluminijastim okvirjem. Glede na odprtino vrat je mogoče ključavnice z vrtljivim vijakom premikati vodoravno in fiksirati. Če so odprtine vrat prekratke ali sploh niso na voljo, lahko kot alternativo uporabimo druge vogalne elemente praga, vendar jih je treba pritrditi na prag ali zidano/betonsko steno.

Vrata se lahko kadar koli odprejo na desni ali levi strani. Pri tem je potrebna le manjša sprememba navpičnih nosilcev in premestitev ključavnic za napenjalce.

Varnostna vrata Stingl je mogoče po želji dopolniti s tridelno stransko zaščito (ročaj, kolenska ograja in ograja za noge). Če je treba na odprtem jašku opraviti različna dela v kratkem času, ko so vrata odprta, stranska zaščita služi kot dodatna zaščita pred padcem. Pri pritrjevanju navpičnih podpor vrat morata prag in nadsvetloba prevzeti navpično obremenitev V = 3,6 kN.

Silo vpenjanja je mogoče vizualno preveriti in nadzorovati s pomočjo vzmeti diska. Varnostna vrata Stingl je mogoče odpreti in zakleniti z zunanje in notranje strani jaška s štirimi trikotnimi ključavnicami (2 na element vrat). Glede na širino vrat se na prag namesti teleskopski profil, ki se ojača. Profil tako zagotavlja dodatno položajno varnost navpičnih nosilcev.


Svetovalec za izdelke: Dirk Schöffler

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Varnost jaškov

Montažni nosilec za ovire na gredi v obliki črke z

Ploščato jekleno držalo za zatiče, ki zagotavlja, da so dvigala v območju prsnega koša, kolen in stopal zavarovana v skladu s predpisi.

Ploščato jeklo 60 x 3 mm, dolžine 250 mm, pocinkano