Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Nazaj na seznam

Sistemi merilnih koles – Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Poizvedba o izdelku  

Sistemi za merjenje hitrosti, zaznavanje položaja in merjenje dolžine

Sistemi merilnih koles podjetja Kübler so idealna rešitev za zanesljivo merjenje hitrosti, zaznavanje položaja in merjenje dolžine v aplikacijah z linearnimi gibi. Ti se z merilnim kolesom s priloženim kodirnikom rotacijsko beležijo neposredno na površini merjenega materiala in se pretvorijo v linearne podatke. Vgrajene vzmeti zagotavljajo potrebno kontaktno silo merilnega kolesa na merilni površini za zanesljiv zajem izmerjenih vrednosti.

Sistemi merilnih koles se uporabljajo za zapisovanje linearnih gibanj

Linearno gibanje (1) merjenega materiala se pretvori v vrtilno gibanje (2) z merilnim kolesom (ali jermenico ali zobnikom), ki leži na njem.
Priključen inkrementalni ali absolutni kodirnik (3) zazna to vrtenje in ga pretvori v vrednosti hitrosti, položaja in razdalje.
Linearna ločljivost sistema merilnih koles (mm) je posledica razmerja med obsegom merilnega kolesa in rotacijsko ločljivostjo kodirnika (ppr).

Poizvedba o izdelku  

Več izdelkov na področju Merilna kolesa

Merilna kolesa

Merilna kolesa se v kombinaciji z enkoderji uporabljajo za merjenje materiala v lesni, papirni, kovinski, tekstilni in plastični industriji. Pri izbiri merilnega kolesa je treba najprej upoštevati vrs...