Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

Nazaj na seznam

Blokirni zatiči – HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

Poizvedba o izdelku  

HEINRICH KIPP WERK predstavlja še eno novost iz skupine izdelkov za zaklepanje: Na trgu se zdaj pojavljajo modeli, pri katerih se zapah sproži s pomočjo ekscentričnega vzvoda. Ko uporabnik premakne ekscentrični vzvod izven mrtvega središča ekscentra, se zapah odklene. Prednosti novih zapornih vijakov so ergonomska oblika, ravna konstrukcija, visoka temperaturna odpornost ter hitra nastavitev.

Zaporni vijak ostane izklopljen, ko se ročični vzvod premakne izven mrtve sredine ekscentra. Upravljavec lahko priročno odklopi en čep naenkrat, ne da bi mu bilo treba držati vse ročice v iztegnjenem položaju.

To funkcijo sicer najdemo le pri zapornih vijakih z varovalnim utorom, vendar je treba ročico v izvlečenem položaju obrniti - zato postopek traja dlje. Po drugi strani pa so izdelki z ekscentričnimi ročaji primerni za priročno hitro nastavitev.

Dodaten plus je ergonomska oblika ekscentričnega ročaja, ki omogoča enostavno rokovanje z malo truda.

Ekscentrične ročaje je mogoče obračati za 360° in so, ko jih ne uporabljate, bistveno bolj ploščati kot gobaste ali T-ročaji. To omogoča tudi vgradnjo izdelkov v notranjost, s čimer se izognemo motečim obrisom.

Ročaji so na voljo v črni in prometno rdeči barvi ter so izdelani iz plastike, ojačane s steklenimi vlakni. Ta plastika je odporna proti visokim temperaturam in omogoča trajne delovne temperature do približno 160 °C ter kratkotrajne delovne temperature do maks. 250 °C. Pri navojnih tulcih in zapornih zatičih lahko uporabnik izbira med različicami iz jekla in nerjavnega jekla. Vsi navojni tulci so na voljo s finim navojem in v štirih velikostih (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Poizvedba o izdelku