Katalog

ITT Enidine GmbH

Nazaj na seznam

Dušilniki nihanj za stroje (Visco-Elastic Support (VES))ITT Enidine GmbH

Poizvedba o izdelku  

Zaščita struktur

Ena najučinkovitejših oblik obnovljive energije je hidroenergija. Tipična hidroelektrarna proizvaja električno energijo z uporabo hidroelektrarn. Zaradi visokofrekvenčnih vibracij, ki jih vzbujajo periodične in stohastične sile iz hidravličnih strojev in generatorjev, se sčasoma pogosto pojavijo težave v zvezi s temi generatorji. Vibracije so običajno najhujše na vodilnem ležaju nad rotorjem generatorja in povzročajo veliko škodo na generatorju in okoliški konstrukciji.

Družba ITT Enidine je razvila novo vrsto izdelkov viskoelastične podpore (VES), ki zagotavljajo izboljšano dinamično zmogljivost sistema rotorskih ležajev in zmanjšujejo toplotno silo, ki deluje na nosilno konstrukcijo ležaja.

Načelo delovanja VES je zagotavljanje visoke dinamične togosti z dodatnim blaženjem za sistem rotorskega ležaja, pri čemer je statična togost nizka za toplotno gibanje.

S tem se zmanjša dinamični odziv generatorja in prepreči prenos prevelikih toplotnih sil na ustrezne konstrukcije, s čimer se podaljša življenjska doba generatorja in tudi konstrukcije ter poveča izhodna moč elektrarne.

  • Družba ITT Enidine prilagodi modele tako, da izpolnjujejo vaše natančne zahteve. Obrnite se na nas in se pogovorite o svojih zahtevah glede uporabe.

Poizvedba o izdelku